13.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, mai 15, 2024

Senator Eugen Pîrvulescu: Dezinsecţia în judeţul Teleorman este apă de ploaie, scumpă şi fără efect

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Lupta cu țânțarii este una oarbă și fără efect în Teleorman. Spre deosebire de Ilfov, unde președintele de consiliu județean, liberalul Marian Petrache, s-a implicat personal, în Teleorman țânțarii i-au adus la disperare pe locuitori.

În situația în care se cunoaște destul de bine că ploile abundente și căldura priesc înmulțirii acestor insecte care, prin înțepături, pot transmite diverse boli, acțiunile de dezinsecție din Teleorman sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire.

Ca o comparație, în județul Ilfov se intervine împotriva țânțarilor atât de la sol, cât și aerian, din avion, după un program riguros stabilit. De pildă, până la momentul acesta s-au efectuat acțiunile de dezinsecție terestră, după care, din 15 iulie, se va  relua operațiunea de dezinsecție din avion, pentru ca apoi să se revină cu tratamente de la sol.

Toate aceste acțiuni se vor derula și se vor succeda în Ilfov până în luna septembrie, iar dacă va fi cazul, acestea se vor prelungi până în luna octombrie.

Pentru că la Ilfov există implicare și interes pentru sănătatea locuitorilor, la solicitarea președintelui CJ Ilfov, Marian Petrache, responsabilii cu dezinsecția și combaterea țânțarilor vin cu propuneri pentru creșterea eficienței activității lor, în situația în care, zilnic, se monitorizează de către aceștia toate probele privind evoluția larvelor. De ce? Pentru că în numai 20 de zile ouăle de țânțari se transformă în țânțari adulți.

Și cum o femelă țânțar, ce trăiește trei luni și poate zbura, numai într-o noapte, 10 km, ajunge să depună, în medie, 300 de ouă, la un calcul sumar acest lucru ar însemna că 1.000 de femele fac 300 de mii de țânțari, dintr-un foc, pentru a invada zone întinse.

Scenariul, însă, este și mai distrugător, dacă socotim că 300 de mii de țânțari femele ajung să facă 90 de milioane de țânțari, ceea ce ar prii înmulțirii acestora, într-un timp relativ scurt, iar dacă s-ar rata chiar și o singură acțiune de dezinsecție, invazia ar fi greu de oprit.

Mimarea dezinsecției în Teleorman

În Teleorman a devenit un obicei ca asemenea acțiuni de dezinsecție să fie cât mai sporadice, scumpe și fără efect, iar acest lucru se mai întâmplă doar accidental și numai în zonele urbane. Mai succint spus, dezinsecția în județul Teleorman este apă de ploaie.

Bolile transmise de țânțari prin înțepături nu interesează autoritățile locale și județene.

Chiar și Direcția de Sănătate Publică Teleorman tace mâlc și se complace.

Nici măcar ministrul Sănătății, care știe exact pericolul pe care îl reprezintă țânțarii, nu dă semne că i-ar păsa în vreun fel de sănătatea românilor pentru a determina guvernul să coordoneze și să eficientizeze acțiunile de dezinsecție.

Cu toții trândăvesc precum țânțarul anofel și nu catadicsesc să emită un ordin, la nivel național, de combatere a invaziei de țănțari.

De aceea, astăzi, fiecare teleormănean e obligat să se protejeze împotriva țânțarilor după cum poate, fiind lăsat pe pielea lui să-și apere propria sănătate.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria face angajări. Se caută infirmieră şi asistenţi medicali

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare