13.3 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Primăria Viişoara, la un pas de faliment! Primarul Tiberiu Neamu, obligat să dea afară asistenţii persoanelor cu handicap grav

Articole noi

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Situaţie de-a dreptul alarmantă la primăria Viişoara. Cu patru luni înainte de încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2019, în visteria unităţii bate vântul. În contul de la Trezorerie se mai găsesc puţin peste 60 de milioane de lei vechi. Banii nu ajung nici pentru plata utilităţilor. Despre achitarea lefurilor angajaţilor sau a asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, nici nu poate fi vorba. În atare condiţii, situaţia devine critică iar conducerea unităţii administrativ teritorială va fi obligată să ia măsuri fără precedent. Unicat, la nivelul judeţului, s-ar putea spune, adică să declare procedura de insolvenţă şi, apoi, falimentul.

Potrivit declaraţiei primarului Tiberiu Neamu, în cursul zilei de miercuri a fost trimisă o adresă către DGASPC Teleorman prin care se cerea alocarea, în regim de urgenţă, a sumei de 155 de milioane de lei vechi. În caz contrar, persoanele cu handicap grav vor rămâne fără asistenţi personali. În total, 21 de salariaţi vor fi afectaţi de incompetenţa Finanţelor Publice Teleorman, instituţie care a împărţit banii către primării printr-o schemă profund aberantă.

De altfel, la nivelul judeţului Teleorman, în jur de 35 de primării se află în aceeaşi situaţie, fără bani de salarii sau achitarea facturilor curente. Iar situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta. Se prefigurează dezastrul.

Avertismente din partea primarilor au tot fost. La începutul lunii aprilie, imediat după împărţirea banilor către UAT-uri, primarul Tiberiu Neamu atrăgea atenţia asupra modului partinic prin care Finanţele Publice din Teleorman au distribuit sumele provenite din impozitul pe venit şi din cotele defalcate din TVA. Acesta preciza că bugetul alocat ar acoperi cheltuielile doar pentru primele 8 luni ale anului, iar în ultimul trimestru, primăria Viişoara nu va avea bani pentru plata salariilor sau funcţionarea instituţiei.

La începutul lunii aprilie, UAT Viişoara a formulat o plângere prealabilă împotriva AFP Teleorman, solicitând reexaminarea actului administrativ emis, reclamând faptul că repartizarea nu a fost realizată cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Însă fără niciun rezultat. Ulterior, primăria a cerut în instanţă anularea actului administrativ, dar magistraţii de la Tribunalul Teleorman au respins acţiunea ca nefondată. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Şi Asociaţia Oraşelor din România atrage încă o dată atenţia Guvernului României că lipsa de receptivitate faţă de măsurile pe care AOR le-a solicitat, argumentat, în discuţiile cu Ministerul Finanţelor Publice, la ordonanţa privind rectificarea de buget pentru anul 2019, va duce la falimentul previzibil spre care se îndreaptă mai bine de jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale cu statut de oraş.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Articole similare