7.8 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 18, 2021

Consilier local din Scrioaştea, agresat şi încătuşat de poliţişti. Dinu Sorinel spune că oamenii legii au acţionat la comandă

Articole noi

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Dinu Sorinel Claudiu, consilier în cadrul CL Scrioaştea, îi acuză pe doi agenţi de la Postul de Poliţie Dobroteşti de abuz în serviciu, agresiune şi vătămare corporală. Omul, angajat al Căilor Ferate Române, spune că a trăit coşmarul vieţii sale, atunci când a fost luat cu forţa de pe bicicletă şi încătuşat, ca ultimul infractor.

Întreaga poveste a avut loc la finalul săptămânii trecute, atunci când, după o ceartă cu cumnatul său, l-a alungat din curtea sa. La numai câteva minute de la eveniment, acesta a mers să-şi ia animalul de pe islazul comunal, moment în care a fost încolţit de doi poliţişti, bruscat, lovit, încătuşat şi băgat cu forţa în maşina poliţiei.

“Am avut o discuţie în contradictoriu cu cumnatul meu. Apoi, l-am scos din curtea în care locuiesc, propietate personală. La câteva zeci de minute, am mers să-mi iau calul de pe islazul comunal. Am fost întâmpinat de doi poliţişti, care, după ce m-au întrebat cum mă cheamă, au tăbărât pe mine şi mi-au pus cătuşele, fără să se prezinte şi să-mi spună de ce sunt vinovat. M-au bruscat, m-au pus la pământ. Apoi, m-au băgat cu forţa în maşina poliţiei, aşa cum vedeţi la televizor, cum se procedează cu criminalii, tâlharii sau violatorii. Imediat, am simţit o durere insuportabilă. Le-am explicat că nu mai pot mişca mâna şi, cu lacrimi în ochi, le-am cerut să-mi scoată cătuşele”, a declarat Dinu Sorinel.

Observând că lucrurile au scăpat de sub control, oamenii legii de la Postul de Poliţie din Dobroteşti i-au scos cătuşele şi au încercat să dreagă busuiocul. Mai mult, aceştia l-au dus cu maşina de poliţie la Spitalul din municipiul Roşiorii de Vede pentru investigaţii medicale suplimentare. După o simplă privire, medicii şi-au dat seamă că situaţia îi depăşeşte şi l-au trimis cu o Ambulanţă la Spitalul de Urgenţă din Alexandria.

“Aici, m-au chinut vreo 15 minute. Au încercat să-mi pună cotul la loc… pe viu. Au fost cele mai cumplite momente din viaţa mea. Plângeam ca un copil. Le-am spus medicilor că nu mai suport. Ulterior, cred că şi-au dat seama de gravitatea situaţiei şi m-au băgat în sala de operaţie. M-am trezit cu mâna în ghips”, a mai spus consilierul local.

Intervenţia chirurgicală a fost una de durată, iar pentru repararea şi reconstrucţia ligamentelor lezate a fost aplicată anestezia generală. În biletul de externare, la rubrica diagnostic principal, medicii au consemnat: AGRESIUNE.

Ulterior, consilierul local a depus o plângere la IPJ Teleorman. În documentul respectiv se arată că “Prin prezenta, subsemnatul Dinu Sorinel-Claudiu, domiciliat în sat Brebina, com. Scrioaştea, jud. Teleorman, formulez plângere penală pentru lovire, agresiune şi vătămare corporală, împotriva lucrătorilor Secţiei 5 Poliţie Rurala Dobroteşti, care au fost de serviciu în data de 29.09.2019, în jurul orei 15.00. În fapt, pe strada Pinului din sat Brebina, pe drumul public, fără a avea nici un fel de discuţie, m-au agresat până mi-au luxat mâna, făra a avea vreun motiv sau sesizare împotriva mea. Doresc să aflu dacă au venit la ordinul cuiva, întrucât eu sunt consilier local şi nu fac politica unor persoane influente din comuna Scrioaştea”.

Omul crede că oamenii legii au acţionat la comandă politică, fiind asmuţiţi de un poliţist, fost şef de post în localitate, care şi-a exprimat dorinţa de a candida la primăria Scrioaştea.

Întrebat dacă îi va da în judecată pe cei doi poliţişti, acuzaţi de agresiune, Dinu Sorinel Claudiu a precizat că aşteaptă un răspuns din partea IPJ Teleorman, iar în funcţie de ceea ce vor spune anchetatorii va lua o decizie împreună cu avocatul său.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

Articole similare