Deși printr-o ordonanță de guvern, greu de anulat, Casa de Cultură din Alexandria aparține primăriei, Sindicatele continuă lupta pentru recuperarea patrimoniului. Bogdan Hossu, preşedintele Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, promite că toate casele de cultură din țară nu vor fi întsrăinate. Domnia sa a inițiat un proiect de lege referitor la „proprietatea sindicală”, care deja s-a depus la subcomisia și comisia de specialitate din Senat, pe 6 decembrie anul trecut, si care, foarte curând va intra în dezbateri în ședința de lucru a celor două camere reunite din Parlament.
O statistică arată că foarte puține case de cultură la nivel național sunt funcționabile și au găsit resurse financiare să reziste. Majoritatea sunt într-o stare avansată de degradare. La noi în județ, cel mai bun exemplu se află la Turnu Măgurele.
Ne întrebăm de ce oare sindicatele țin morțiș să nu cedeze aceste clădiri, în condițiile în care nu au un management care să acopere măcar cheltuielile de întreținere și salarii? Cui folosește?
Personal, ar trebui să fiu persoana care s-ar bucura cel mai mult dacă Sindicatele ar recupera Casa de Cultură din Alexandria. Am investit, împreună cu prietenii, ajutat și de primarul Victor Drăgușin, o sumă exorbitantă pentru construirea galeriilor de artă „Pavel Temov”. Atenție, fără să beneficiez de ABSOLUT nimic! În noile condiții, nu mai funcționează și deja s-a trecut la „raderea” fizică. (Îi reamintesc lui Victor Drăgușin să găsească o soluție și să salveze aceste galerii. E păcat câte evenimente culturale locale, județene, naționale și internaționale au avut loc aici.) Să-mi continuu ideea. Trebuie să recunosc, însă, că proiectul de opt milioane de euro face din acest lăcaș de cultură o bijuterie.