12.3 C
Judeţul Teleorman
miercuri, octombrie 16, 2024

Un candidat hotărât și extrem de serios: Liberalul Florin Titirișcă face radiografia Alexandriei, un oraș batjocorit de autoritățile locale

Articole noi

Info TR
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Florin Titirișcă, candidatul PNL pentru funcția de primar al reședinței de județ, continuă să descopere problemele (și nu puține) cu care se confruntă cetățenii orașului. Și, bineînțeles, formule sigure de rezolvare ale lor.

 

„Tradițiile trebuie păstrate și promovate, nu distruse!”

În zona „Obor” e un dezastru. Cetățenii din cartierul respectiv sunt ignorați de către administrația locală:

„Am vorbit cu locuitorii din zona Obor. Și aici sunt multe probleme nerezolvate. Sunt situații de neimaginat! Conductele de gaz nu sunt trase în această zonă, deși instalația există și este funcțională în imediata apropiere. Ploile au devenit un adevărat coșmar pentru oameni. Nu pot face față inundațiilor, pentru că nu există canalizare, canale speciale pentru scurgerea apei sau fose amenajate, iar acești oamenii plătesc deja pentru toate acestea! Este inadmisibil! Și în această zonă localnicii se ocupă cu agricultura și creșterea animalelor, însă zi de zi se confruntă cu tot felul de probleme. Nu există locuri speciale pentru pășunat, în plus, copacii plantați fără nicio logică și un gard blochează accesul animalelor în zonele cu iarbă. Animalele trebuie să treacă printr-o spărtură făcută în acest gard ca să ajungă la locurile de pășunat, dealtfel și acestea improprii. Locuitorilor le este interzisă parcarea utilajelor agricole în fața caselor, autoritățile motivând că acela este spațiu public. Ei spun- și este vizibil- că utilajele nu împiedică accesul la obor, această suprafață care s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Zona trebuie amenajată urgent! Pentru orașul nostru, oborul sau bâlciul reprezintă o tradiție mult așteptată de oamenii din întreaga regiune! Tradițiile trebuie păstrate și promovate, nu distruse! Împreună vom reuși!”

 

În loc de pășune, gunoi menajer!

Micii producători nu sunt băgați în seamă, ca și când nu ar exista. Cinism și multă bătaie de joc. Se impun măsuri urgente:

„Lipsa locurilor de muncă i-a determinat pe oameni să recurgă la activități care să le asigure traiul zilnic. Astfel, în zona cuprinsă între străzile Alexandru Ghica – 1 Mai, oamenii se întrețin din creșterea animalelor. În loc să-i susțină, autoritățile locale le creează tot felul de probleme. Acești oameni, aproximativ 100, au înființat o Asociație a fermierilor crezând că astfel ar putea susține mai bine și dezvolta micile lor afaceri. Însă totul a fost în zadar. Oamenii nu primesc banii care trebuie acordați pentru creșterea și îngrijirea animalelor. Locurile care ar trebui să fie destinate pășunatului sunt folosite pentru depozitarea gunoiului menajer. Soluția există, însă nimeni nu a luat-o în calcul: transformarea islazului Alexandriei în pășune. Oamenii ridică multe semne de întrebare. Ei nu înțeleg unde sunt fondurile APIA destinate acestor activități. Crescătorii de animale sunt obligați să obțină un certificat de fermier, dar nici acest demers nu îi ajută. Ei tot nu primesc aprobările necesare amenajării unor grajduri în spațiul extravilan. Mai mult, acești mici fermieri sunt deseori amendați de către Poliția locală cu sume începând de la 500 de lei și le este interzisă comercializarea produselor. Pentru eliminarea acestui inconvenient trebuie amenajată urgent o piață de desfacere pentru producători și, implicit, elaborarea unui proiect cadru, prin care să fie eliminate aceste amenzi. Schimbarea este necesară!”

 

Trotuarele țin loc de parcări

Unele cartiere sunt uitate total. Nu există parcări, spații de joacă pentru copii:

„Am vorbit cu oameni care locuiesc în complexele de blocuri I1-I5 și L2-L5. Încă o zonă a orașului uitată de autoritățile locale. Acești oameni nu au acces ușor la mașinile personale, pentru că nu sunt parcări. În lipsa acestor amenajări, oamenii se vor folosi în continuare de mașinile personale, vor parca pe unde vor găsi un spațiu liber, îngreunând astfel și mai mult circulația pietonilor, care nu pot folosi nici trotuarele și aleile de acces în clădiri. Acestea sunt distruse sau neamenajate de ani de zile. Spațiile verzi sunt inexistente, la fel și locurile de joacă.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Conducători auto sub influența alcoolului, depistați în trafic. Un bărbat din Buzescu nu a oprit la semnalele polițiștilor

Polițiștii din cadrul Formațiunii de Ordine Publică Videle au oprit pentru control, pe strada Primăverii, din localitate, un autoturism,...

Articole similare