8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024
Acasă Blog

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

0

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate vacante. Potrivit anunţului publicat pe pe site-ul posturi.gov.ro, la rubrica “Posturi vacante în administraţia publică din România, se vor scoate la concurs posturile de director financiar, director medicalmedic primar şi şofer. În funcţie de pregătirea profesională, teleormănenii care vor să fie bugetari mai pot concura pentruzidar, inspector de specialitate, mecanic şi electrician auto şi informatician. Condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru a se înscrie la concurs pot fi consultate la următoarea adresă: http://posturi.gov.ro/.

Iată lista posturilor vacante, în judeţul Teleorman:

 • Director medical-Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria,
 • Şofer, treapta profesionala I-Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman
 • Medic primar specialitatea recuperarea medicină fizică şi balneologie-Spitalul Municipal Turnu Măgurele
 • Director financiar contabil-SC Spitalul Orăşenesc SRL Videle
 • Muncitor calificat (zidar) tr. I-Administraţia Domeniului Public Alexandria
 • Inspector de specialitate gr. IA S-Administraţia Domeniului Public Alexandria
 • Subinginer constructor I-Spitalul Municipal Turnu Măgurele
 • Informatician-Serviciul Comunitar de Transport Public Local de Persoane Alexandria
 • Electrician auto- Serviciul Comunitar de Transport Public Local de Persoane Alexandria
 • Mecanic auto-Serviciul Comunitar de Transport Public Local de Persoane Alexandria
 • Şofer autobuz, treapta profesională I- Serviciul Comunitar de Transport Public Local de Persoane Alexandria

Oportunităţi de angajare. Bursa locurilor de muncă, la Alexandria, Roşiori şi Turnu Măgurele, pe 17 mai

0

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleoman(AJOFM) anunţă organizarea Bursei Generale a Locurilor de Muncă, un eveniment de mare amploare destinat conectării directe a angajatorilor cu potenţialii angajaţi.

Evenimentul va avea loc pe data de 17 mai 2024, începând cu ora 09:00, în:

 • Alexandria-Sala Polivalentă;
 • Roşiorii de Vede-sediul Agenţiei locale a AJOFM Teleorman din str. Dunării, bl. D4, et.1;
 • Turnu Măgurele-sediul Agenţiei locale a AJOFM Teleorman din str. Elena Cuza Voda, nr. 12.

Această iniţiativă vine în sprijinul atât al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi al companiilor interesate să îşi mărească echipa. Prin organizarea acestei burse, AJOFM Teleoman îşi propune să faciliteze accesul la o gamă variată de oportunităţi de angajare şi să contribuie la dinamizarea pieţei muncii din regiune, respectând principiile transparenţei şi concurenţei loiale.
Bursa Generala a Locurilor de Muncă are ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare şi este o oportunitate excelentă pentru candidaţi să interacţioneze faţă în faţă cu angajatorii şi să se informeze despre cerinţele specifice ale locurilor de muncă disponibile. De asemenea, participanţii vor avea posibilitatea de a depune CV-uri şi de a participa la interviuri pe loc.
Invităm toate persoanele interesate să se alăture acestui eveniment şi să profite de oportunitatea unică de a face pasul următor în cariera lor.
Vă aşteptăm cu drag să vă alăturaţi nouă în această zi importantă pentru comunitatea noastră!
Agenţii economici care doresc sã participe sunt aşteptaţi sã se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman din Alexandria, de pe str. Dunării, nr. 1, telefon: 0247/310155, interior 101 sau prin email, la adresa ajofm.tr@anofm.gov.ro, persoană de contact: Achim Caranica Mariean.

Prognoza METEO pentru Teleorman. Temperaturi de până la 24 de grade, în minivacanţa de 1 mai

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 22 aprilie-5 mai 2024. În prima săptămână, în intervalul 22-28 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 de grade. În restul intervalului de prognoză, se estimează medii ale maximelor cuprinse între 22 şi 24 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 30 aprilie – 2 mai. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 5 şi 9 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va creşte uşor spre minime termice cuprinse între 8 şi 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în intervalul 22-27 aprilie şi din nou spre sfârşitul intervalului.Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Noi contracte de finanțare prin ”Anghel Saligny”. Extindere rețea apă, la Frumoasa, și asfaltare drumuri, în comuna Mârzănești

0

”Prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, locuitorii au acces egal la servicii de calitate. Avem, deja, exemple de proiecte implementate cu succes, care produc efecte vizibile pe termen mediu și lung și continuăm să sprijinim comunitătile locale în procesul de dezvoltare”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 25 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Proiectele, în valoare totală de 326.828.899,51 de lei, urmăresc atât modernizarea drumurilor de interes local, cât și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale. Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale. Printre contractele care au primit finanțare se numără: „Extindere rețea de alimentare cu apă, în comuna Frumoasa, cu o valoare de 6.932.896 de lei și „Asfaltare drumuri de interes local comuna Mârzănești”, în sumă de 7.163.333 de lei.

Județul Teleorman, sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, până joi, la ora 10.00

0

Adminstrația Națională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE- Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru mai multe județe din țară, printre care și Teleorman, valabilă de astăzi și până mâine dimineață, ora 10.00.

Potrivit mesajului, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

Totodată, de la ora 10.00 și până joi, la ora 20.00, la nivelul întregii țări va ploua tempora, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Angajări în primăriile şi instituţiile din judeţ. Se caută mecanic auto, informatician şi instructori de educaţie

0

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate vacante. Potrivit anunţului publicat pe pe site-ul posturi.gov.ro, la rubrica “Posturi vacante în administraţia publică din România, se vor scoate la concurs posturile de informatician, electrician auto şi mecanic auto. În funcţie de pregătirea profesională, teleormănenii care vor să fie bugetari mai pot concura pentru instructor de educaţie, muncitor calificat şi şofer autobuz. Condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru a se înscrie la concurs pot fi consultate la următoarea adresă: http://posturi.gov.ro/.

Iată lista posturilor vacante, în judeţul Teleorman:

 • Informatician-Serviciul Comunitar de Transport Public Local de Persoane Alexandria
 • Electrician auto-Serviciul Comunitar de Transport Public Local de Persoane Alexandria
 • Mecanic auto-Serviciul Comunitar de Transport Public Local de Persoane Alexandria
 • Şofer autobuz, treapta profesională I-Serviciul Comunitar de Transport Public Local de Persoane Alexandria
 • Muncitor calificat (fochist) tr.I-Administraţia Domeniului Public Alexandria
 • Muncitor calificat (mecanic) tr. I-Administraţia Domeniului Public Alexandria
 • 2 posturi instructori de educaţie debutanţi (M)-Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman
 • Şofer microbuz şcolar-Şcoala Gimnazială Smârdioasa

Prognoza meteo pentru Teleorman. Probabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată până în 22 aprilie

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 15-28 aprilie 2024. După două zile aproape caniculare, vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată după 18 aprilie, astfel încât în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15…16 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20…22 de grade. Media temperaturile minime va fi de peste 12…14 grade în primele nopţi, va scădea până la 4 grade în perioada 19 – 23 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 7…8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi începând cu a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (16/17 aprilie) şi până joi dimineaţa (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Proabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată şi în zilele următoare (până în 22 aprilie), apoi aceastea se vor semnala pe arii mai restrânse. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Sportivii de la Secţia de de Karate a CSM ALEXANDRIA au reprezentat România cu succes la Debrecen, Ungaria!

0

În perioada 12-14 aprilie 2024 Sala Sporturilor „Imre Hodos Imre Sportcsarnok”, din Brebrecen, Ungaria, a găzduit ediţia 2024 a Cupei şi Campionatului European de Karate SKDUN. La această participare au fost prezenţi 13 sportivi ai SECŢIEI DE KARATE din cadrul CSM ALEXANDRIA, aflaţi sub îndrumarea lui Sensei CARACALEANU SORIN GABRIEL, sportivi care în urmă cu o lună au participat cu succes şi la Campionatul Naţional de Karate. Aceştia sunt:

 • RAŢ-DINCĂ DARIUS
 • ANDREI ALEXANDRU RĂDUCU
 • DINA SILVIU MATEI
 • DURLĂ MIHNEA ŞTEFAN
 • MITRAN NICOLAS ALEXANDRU
 • IVĂNOIU RAISA MARIA
 • DINA VICTORIA GABRIELA
 • COMAN ALEXIA MARIA
 • HAINAGIU TEODORA INGRID
 • RADU EDUARD MIHAI
 • CRĂCIUN DAVID GABRIEL
 • HARABAGIU DARIA NICOLETA
 • BADEA ALEXANDRU CRISTIAN ALBERT

Evoluţia sportivilor noştri a fost una foarte bună reuşind să cucereasca podiumul cu un total de 15 medalii, dintre care: 4 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.
Mulţumiri Consiliului Local, Primăriei Alexandria şi conducerii CSM ALEXANDRIA, şi părinţilor pentru încurajarea şi sustinerea sportivilor! Îi felicităm pe această cale şi le urăm mult succes în continuare atât lor cât şi tuturor sportivilor noştri! SUNTEM MÂNDRII DE VOI! Oss!

DAJ Teleorman: Programul de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa a fost aprobat

0

În şedinţa din data de 4 aprilie 2024, a fost aprobat programul de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru anul 2024, informează Direcţie Judeţeană pentru Agricultură Teleorman. Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de minimis este de 1.000.000 lei cu precizarea că valoarea sprijinului a crescut faţă de anul 2023, de la 1.200 lei/ scroafă/ an, la 2.000 lei/scroafă/an.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pot fi crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, respectiv:

a) producătorii agricoli PFA, II şi IF,

b) producătorii agricoli societăţi agricole,

c) producătorii agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să deţină exploataţii înregistrate/autorizate sanitar-veterinar;

b) să deţină scroafe din rasele Bazna şi /sau Mangaliţa, înscrise în registrul genealogic în secţiunea principală la data depunerii cererii de înscriere identificate şi înregistrate în BND;

c) să deţină registrul exploataţiei, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile art. 1 pct. 39 din Norma sanitar-veterinară aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr.208/2022;

d) să facă dovada livrării spre comercializare a unui număr de minim 4 produşi/an/scroafă, la o greutate de minim 8 kg/cap;

e) să identifice şi să înregistreze produşii prevăzuţi la lit. d), potrivit Normei sanitar-veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, camelidelor, cervideelor şi renilor aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr.208/2022;

f) să menţină numărul de scroafe cu care s-a înscris în Program, inclusiv prin procedura de înlocuire cuprinsă în actul normativ, până la data de 29 noiembrie 2024, inclusiv.

Cererile de înscriere în Program se depun la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene începând cu ziua următoare intrării în vigoare a prezentei hotărâri, până la data de 30 iunie 2024, inclusiv.

Cererile de plată şi documentele justificative se depun la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene până cel târziu la data de 29 noiembrie 2024, inclusiv.

În Teleorman, numărul firmelor care au cerut suspendarea activităţii a fost în scădere

0

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea au fost din Bucureşti, respectiv 500 (număr în creştere cu 24,07% faţă de ianuarie-februarie 2023), Capitala fiind urmată de judeţele Cluj, cu 233 firme suspendate (număr în creştere cu 26,63%), Braşov-189 (plus 35%), Iaşi-186 (plus 66,07%) şi Timiş-186 (plus 50,82%). La polul opus, cele mai puţine suspendări au fost consemnate în judeţele Gorj-26 (în creştere cu 8,33% faţă de primele două luni din 2023), Covasna-28 (plus 21,74), Giurgiu-32 (plus 88,24%), Teleorman-32 (minus 11,11%) şi Ialomiţa-33 (plus 22,22%). Cele mai mari creşteri ale numărului de suspendări s-au înregistrat în judeţele Dâmboviţa (plus 181,82%), Brăila (plus 118,18%) şi Constanţa (plus 92,06%), în timp ce scăderi au avut loc doar în judeţele Teleorman (minus 11,11%), Călăraşi (minus 10,2%), Vaslui ( minus 4,69%) şi Satu Mare (minus 4,48%).
Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de suspendări s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 982 (plus 21,69%), în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice-453 suspendări (plus 42,9%) şi construcţii-413 suspendări (plus 67,89%). În februarie 2024, au avut loc 1.878 suspendări de firme, numărul cel mai mare fiind consemnat în Bucureşti (223) şi judeţele Cluj (102), Iaşi (91) şi Timiş.