Puiu Aurel, fostul şef al Gărzii Financiare din Teleorman, i-a chemat la bară pe Laura Codruţa Koveşi şi pe George Maior. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, în luna septembrie 2018, iar primul termen de judecată a avut loc luni, 4 martie. Mai mult, acesta cere daune morale de 2 milioane de euro, în solidar, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Serviciul Român de Informaţii. La primul termen, Puiu Aurel a cerut o amânare, din cauza faptului că citaţia nu a ajuns la fostul director al SRI, pentru că nu se ştie adresa acestuia. Judecătorii au stabilit ca următoarea înfăţişare să fie pe 15 aprilie a.c.
În acţiunea formulată, fostul şef al Găzii Financiare din judeţ reclamă nelegalitatea Protocolului semnat în anul 2009, de Laura Codruţa Koveşi, la vremea respectivă procurer general la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, şi George Maior, ex director al SRI. Puiu Aurel spune că, în anul 2011, în baza acestui document, ulterior declarat neconstituţional de către CCR, a fost interceptat mai bine de 6 luni de zile, mandatul fiind emis pe “siguranţă naţională”, şi nu avea legătură cu fapta pentru care a fost acuzat.
În data de 3 mai 2016, printr-o decizie definitivă a ÎCCJ, Puiu Aurel a fost achitat în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.
“Admite excepţia de nelegalitate a Ordinului ANAF nr. 3154 din 27.09.2013. Admite acţiunea. Constată că, la 3.05.2016, data pronunţării deciziei penale nr. 182/2016 a ÎCCJ, a încetat suspendarea raportului de serviciu al reclamantului. Obligă pârâta să dispună reluarea activităţii reclamantului în funcţia publică deţinută anterior sau o altă funcţie publică echivalentă în cadrul pârâtei ANAF. Obligă pârâta să achite reclamantului drepturile salariale neachitate, începând cu 31.10.2013 şi până la emiterea actului administrativ pentru reluarea activităţii. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 3500 lei cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat”, se arăta în încheierea de şedinţă.
În rechizitoriul întocmit procurorii DNA, la jumătatea anului 2013, se specifica faptul că „în cursul anului 2010, cu ocazia unui control efectuat la cabinetul de avocatură al inculpatului Ardeiaş Liviu, reprezentanţii Gărzii Financiare Teleorman au constatat că acesta nu are o evidenţă contabilă şi i-au solicitat să refacă evidenţa contabilă, însă Ardeiaş Liviu nu şi-a îndeplinit această obligaţie.
Cu ocazia efectuării cercetărilor într-o altă cauză penală, în care era cercetat şi Ardeiaş Liviu, în cursul anului 2012, procurorii au solicitat Gărzii Financiare efectuarea unor controale de specialitate privind activitatea cabinetului de avocatură al inculpatului Ardeiaş Liviu. Această solicitare a fost repartizată Gărzii Financiare Teleorman, însă inculpaţii Puiu Aurel, comisar şef secţie Garda Financiară Teleorman, Tănăsescu Cantemir-Constantin, comisar superior la Garda Financiară Teleorman şi Pană Marin, comisar la Garda Financiară Teleorman, deşi li s-a solicitat în mod repetat de către procurori să transmită rezultatele controlului, nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu şi au transmis DNA o sesizare penală prin care s-au rezumat să constate doar infracţiunea de refuz de a reface evidenţa contabilă, fără să răspundă şi cu privire la cerinţele dispuse de procuror. Ministerul Finanţelor Publice-Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă cu suma de 7.573.767 lei.