10.6 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

PNL susţine Platforma România 100, proiect lansat de Dacian Cioloş

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Primele proiecte naţionale din cadrul portofoliului sunt reforma administraţiei publice şi legea salarizării unitare.

În ceea ce priveşte reforma administraţiei, Cioloş vorbeşte despre modificarea Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, pentru introducerea unor criterii noi de recrutare, evaluare şi stimulare a acestora, cu obiectivul de „a crea o administraţie publică profesionistă, competentă, integră, transparentă, atât la nivel central cât şi la nivel local”.

Platforma România 100 vorbeşte şi de legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice „pentru eliminarea discrepantelor şi discriminărilor între diferitele sectoare ale sectorului public”.

Cioloş are în vedere şi operaţionalizarea Strategiei Naţionale Anticorupţie, întărirea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), Pactul multianual pentru finanţarea şi întărirea sistemului judiciar, asumarea şi operaţionalizarea celor 17 capitole ale Strategiei România Competitivă, crearea unui Program naţional pentru sprijinirea antreprenorialului ca motor al economiei româneşti, continuarea Pachetului anti-saracie, cu alocare bugetară, schimbări legislative, termene concrete de îndeplinire asumate anual, stabilirea unui cadru financiar multianual, care să asigure continuitatea investiţiilor majore în economie, prin angajarea multianuală a resurselor bugetare.

În documentul Platforma România 100 sunt enumerate la capitolul proiectelor naţionale şi stabilirea unui portofoliu de proiecte de investiţii de interes naţional, care să beneficieze de fonduri europene şi buget naţional în domeniile sănătate, educaţie, infrastructura mare, precum şi prioritizarea cercetării aplicate, dezvoltării şi inovării ca element de creştere a valorii adăugate în economie, dar şi încurajarea participării Diasporei în economie prin abordări de tipul „RePatriot” şi continuarea programelor Diaspora Start-Up.

Premierul propune, totodată, revizuirea legislaţiei şi crearea unui Program naţional pentru păduri, care să permită conservarea şi exploatarea durabilă a acestora, reorganizarea Agenţiei Domeniilor Statului într-o structură „care să permită achiziţionarea de terenuri agricole, comasarea şi revânzarea acestora către tineri agricultori, astfel încât să sprijine dezvoltarea agriculturii locale, întărirea fermei de familie, a formelor asociative şi a clasei de mijloc la sate”.

Nici agricultura nu a fost uitată. Prim-ministrul are în vedere un pachet legislativ pentru încurajarea în agricultură a producţiei şi comercializării (inclusiv la export) de valoare adăugată, continuarea investiţiilor în cadastrarea teritoriului ţării, cu precădere pentru terenurile agricole, continuarea şi îmbunătăţirea programului de prevenire şi gestionare a riscurilor de cutremur şi alte catastrofe naturale, continuarea schimbării de perspectiva în implementarea programelor europene, cu accent pe simplificare, creşterea calităţii proiectelor şi a impactului pe care programele finanţate îl au în economie.

Mai mult,în document sunt amintite şi alte proiecte legate de implementarea strategiilor de investiţii teritoriale integrate din fonduri europene şi buget naţional în Delta Dunării, Valea Jiului, zona Moldovei, Roşia Montană – Apuseni şi identificarea altor zone care necesită pachete de intervenţie integrate din fonduri publice şi private.

Tot în portofoliul proiectelor naţionale ale lui Cioloş se găseşte şi proiectul privind pregătirea în condiţii optime a preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene în 2019, dar şi dezvoltarea gazoductului Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA) şi continuarea eforturilor de interconectare energetică şi consolidare a independenţei şi securităţii energetice a ţării, abordarea multianuală a punerii în valoare a patrimoniului istoric şi cultural naţional, dar şi sprijinirea sportului de performanţă şi dezvoltarea unui program naţional de promovare a sportului de masă.

La scurt timp după lansarea Platformei România 100, preşedintele pnl, Alina Gorghiu a declarat oficial că susţine programul de guvernare al lui Dacian Cioloş pentru că „principiile de guvernare sunt 100% compatibile cu ale noastre” iar „priorităţile pe care prim-ministrul le expune sunt într-un grad foarte mare convergente cu programul liberal de guvernare”, a spus Alina Gorghiu. aceasta a mai spus că s-a luat decizia că zilele următoare, până la următorul Birou Politic Naţional să se facă analiza acestor puncte, să se înainteze comisiilor de specialitate care au lucrat la programul de guvernare materialul pentru a vedea cum se integrează soluţiile PNL cu ideile lui Dacian Cioloş.

Mai mult, liberalii vor organiza un miting de susţinere pentru actualul Executiv. Anunţat iniţial pentru sâmbăta, mitingul se va desfăşura, cel mai probabil, pe 5 noiembrie.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

DANIEL BĂCANU-Primar Lisa. Cu o echipă de oameni bine instruiţi, comuna Lisa are viitorul asigurat

Daniel Băcanu, candidatul PNL pentru primăria Lisa, este unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţul Teleorman. Serios, onest...

Articole similare