2.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 6, 2024

Pensionarii de la C.A.R.P. Alexandria  prezenţi la o ,,întâmplare literară’’. SCRIITORUL GHEORGHE OLTEANU A LANSAT VOLUMUL ,,O VIAŢĂ DE OM ÎNTR-O CARTE’’

Articole noi

Info TR
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Obiectivul numărul unu al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Alexandria este acela de întrajutorare a membrilor săi. Conducerea acestei asociaţi, unde preşedinta consiliului director este dna ing. Gherghina Drăguşin, şi-a propus ca periodic, pe lângă preocuparea de bază să invite pe membri săi la activităţi cu caracter cultural, pentru bucuria sufletului celor de vârsta a treia. Printre acestea se înscrie şi evenimentul ce a avut loc în prima parte a lunii martie: lansarea volumului ,,O viaţă de om într-o carte’’ autor Gheorghe Olteanu, un scriitor cu har şi simţ estetic ce aduce în faţa cititorilor o proză în care pune mult suflet.
Această ,,întâmplare literară’’ a fost găzduită de frumoasa sală de întâlnire cu membrii, a noului sediul al C.A.R.P. din strada Mihăiţă Filipescu, ocupată acum de invitaţi la întreaga capacitate. Aici a fost prezent şi dl. ing. Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria, un gest de apreciere şi preţuire pentru autorul care de-a lungul vieţii a scris numeroase cărţi, printre care amintim: Irina, Întâmplări de pe Valea Clăniţei, Ambasadorii  Alexandriei, Amintiri din tranşee, Păsările sălbatice din judeţul Teleorman şi altele.
Legat de noutatea momentului ,,O viaţă de om într-o carte’’ cu multe referirii la activitatea de dascăl a autorului, împletită cu cea literară desfăşurată  de-a lungul deceniilor au rostit frumoase cuvinte de apreciere Virginia-Vini Popescu, Emilia Stroe, Ioana Peşu, Petre Cioabă, Lucia Pârvan, Valeriu Bazavan, Gherghina Drăguşin şi alţi participanţi la întâlnire. Cei care şi-au exprimat părerile au spus atât de multe lucruri interesante încât s-ar putea scrie o carte legată de această întâlnire de suflet cu un scriitor prolific, ce manifestă dragoste pentru slujitorii şcolilor teleormănene şi celor implicaţi în actul cultural  prin care se valorifică tradiţii locale. Cu o firească emoţie scriitorul Gheorghe Olteanu a povestit, printre altele,  că pentru a scrie cele 200 de pagini, care în final a luat drumul tiparului,  a avut nevoie de cinci ani de muncă îndârjită, cu renunţări la proiect, cu pagini care au ajuns la coşul cu hârtii şi din nou revenirea la masa de scris în faţa la coala albă pe care urma să aştearnă rânduri din viaţa satului Clăniţa, cu multe referiri la universul familial. Cei prezenţi la această plăcută întâlnire cu scriitorul Gheorghe Olteanu, care a trecut bine de opt decenii alături de soţie doamna Florica, apreciat dascăl şi talentat pictor care a ilustrat unele cărţi ale scriitorului, i-au urat acestuia viaţă lungă alături de familie şi putere de muncă în domeniul creaţiei literare.

CONSTANTIN DRAGNEA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

CERCETAT PENTRU LOVIREA SAU ALTE VIOLENȚE ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție rurală Roșiori de Vede au dispus reținerea unui bărbat de 37 de ani,...

Articole similare