9.2 C
Judeţul Teleorman
joi, noiembrie 7, 2024

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti clasează dosarul privind ”conflictul de interese penal” iar ANI pe cel ”administrativ”, în cazul primarului din Lisa, Daniel Băcanu

Articole noi

Info TR
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Daniel Băcanu, primarul comunei Lisa, poate candida cu fruntea sus pentru un nou mandat, pe care, fără nicio îndoială, îl va câştiga. Ultimul comunicat al ANI, în care se specifică faptul că edilul şef ar fi fost în conflict de interese penal, deoarece ”în perioada exercitării mandatului, a semnat în calitate de primar un contract de concensiune cu Asociaţia Crescătorilor de Animale Lisa, asociaţie în cadrul căreia a deţinut calitatea de membru asociat şi preşedinte”, nu-şi are suport legal. O spun chiar procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruţie, care, la începutul lunii aprilie, au decis clasarea dosarului. Cu alte cuvinte, Agenţia Naţională de Integritate îşi dă singură în cap, zămislind fapte penale ce nu au vreun corespondent cu realitatea.

 

Băţăuş, denunţătorul ipocrit şi mincinos

 Relu Băţăuş este cunoscut unui judeţ întreg. Actualul consilier local al comunei Lisa, traseist politic de meserie, are o meteahnă de când se ştie: denunţător la instituţiile statului. Cu o nonşalanţă greu de imaginat şi explicat, acesta trimite alandala hârtii pe te miri unde, pârându-şi consătenii şi dorindu-le să-i vadă în puşcărie. Numai că demersurile sale sunt lipsite de succes. Bineînţeles, şi de… substanţă! Aşa s-a întâmplat şi cu denunţul formulat împotriva actualului primar, Daniel Băcanu. Băţăuş a scris cu mânuţa sa că, în anul 2007, când edilul-şef ocupa funcţia de viceprimar, a mai deţinut şi pe cea de preşedinte al al Asociaţiei Crescătorilor de Animale Lisa (ACA), ceea ce înseamnă, după mintea lui creaţă, conflict de interese. Ba mai mult, a declarat că au fost întocmite tabele prin care preşedintele ACA era împuternicit să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agrcultură (APIA) cerere de plată pentru scheme de sprijin în numele membrilor asociaţiei, însă aceştia nu ar fi semnat tabelul, în dreptul numelui lor regăsindu-se alte semnături, executate de Daniel Băcanu. Potrivit denunţătorului, subvenţiile obţinute de la APIA nu ar fi justificate, întrucât islazul comunal se află în pantă şi nu puteau fi folosite utilaje agricole pe toată suprafaţa acestuia.

 

Totul, în regulă

 „Pârâciunea” lui Relu s-a transformat în dosar penal, în cauză menţinându-se comiterea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece aceasta este regula pentru a se putea începe cercetările. Astfel, la data de 08.09.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele a dispus prin ordonanţă efectuarea în continuare a cercetărilor penale faţă de suspectul Daniel Băcanu iar Curtea de Apel Bucureşti a preluat cauza. S-a dispus disjungerea şi declinarea de soluţionare a cauzei în favoarea DNA.
În urma cercetărilor s-a stabilit că „subvenţiile au fost încasate potrivit dispoziţiilor legale.” Totul a fost corect, respectându-se în cel mai mic amănunt legea.

 

Întreaga poveste, o făcătură a unui individ frustrat!

lisa Prin referatul întocmit de IPJ Teleorman, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a propus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art 301 Cod Penal. În primă fază, dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, care şi-a declinat competenţa. Astfel, dosarul ajunge la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Aici, procurorii, prin ordonanţa din 11.06.2015, dispun clasarea cauzei şi trimit dosarul la DNA. Procurorii anticorupţie menţin decizia colegilor de la Parchetul de pe lângă CAB şi închid cazul. Numai că Agenţia Naţională de Integritatea nu aşteaptă ca DNA să finalizeze cercetările şi se pronunţă, în sensul că primarul Daniel Băcanu a fost în conflict de interese penal. Bomboana pe colivă o reprezintă Raportul de evaluare trimis de Inspecţia de Integritate dn cadrul ANI, întocmit acum o săptămână. La capitolul concluzii se arată că ”se trimite dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută de art 301 Cod Penal”. Incredibil, dar adevărat! Cu alte cuvinte, ANI trimite dosarul la Parchetul Turnu Măgurele, care deja s-a pronunţat, declinând competenţa pentru Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, apoi către DNA, ambele instituţii concluzionând că primarul Daniel Băcanu …NU S-A AFLAT ÎN CONFLICT DE INTERESE PENAL!

 

Băţăuş şi-a mai luat-o încă o dată în… barbă!

 În concluzie, actualul primar al comunei Lisa, Daniel Băcanu, nu a săvârşit nici cea mai mică infracţiune. Relu Băţăuş s-a mai făcut încă o dată de rahat, pătându-şi obrazul în faţa consătenilor. Nu e prima dată. Şi nici ultima dată! Numai că „halucinaţiile” liseanului dă de lucru gratuit instituţiilor statului. Cine îl va opri pe acest personaj, făcându-i, la rându-i, denunţ calomnios?! Poate numai aşa se va potoli să-şi pârască semenii nevinovaţi şi să le dorească răul.
Contactat telefonic, primarul Daniel Băcanu a declarat că îl va da în judecată pe Relu Băţăuş pentru denunţ calomnios dar şi pe Radu Gică, mincinosul candidat al PSD, pentru mărturie mincioasă.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Luni 11 noiembrie 2024 – termenul limită pentru depunerea unor formulare de înregistrare/anulare a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman informează persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea...

Articole similare