Salariaţii Ocolului Silvic din Roşiorii de Vede se află în această perioadă în plină campanie de punere în valoare a masei lemnoase care se va recolta în anul 2018. Această operaţiune se face cu respectarea prevederilor Amenajamentelor Slilvice în ceea ce priveşte respectarea posibilităţii de masă lemnoasa stabilită, respectiv pentru Ocolul Silvic Roşiorii de Vede de 12,5 mii metri cubi pe an, ne-a declarat ing. Ionel Ignat, şeful Ocolului Silvic.
În acest sens, până la 1 septembrie trebuie stabilit borderoul de masă lemnoasa pentru 2018 şi catalogul actelor de punere în valoare incluse în borderou care se publică pe site putând fi analizate de agenţii economici interesaţi să achiziţioneze masa lemnoasă. De asemenea, sunt trecute coordonatele geografice ale locului recoltării care trebuie să coincidă cu codurile unice. Această operaţiune reprezintă o parte în ceea ce se numeşte în termen popular radarul pădurii.
Tot în această perioadă, salariaţii Ocolului Silvic lucrează la întreţinere, manual şi mecanizat, a plantaţiilor tinere realizate în anii anteriori, respectiv a plantaţiilor de puieţi din speciile principale –stejar şi frasin. În paralel cu aceste operaţiuni, Ocolul Silvic a încheiat parteneriate de aprovizionare cu material lemnos cu 10 UAT-uri din zona Roşiorii de Vede, în limita volumului disponibil, ne-a declarat Ionel Ignat. Acţiuni intense se realieaza în această perioadă caniculară şi în ceea ce priveşte evitarea riscului de incendii. Astfel, împreună cu jandarmeria se întreprind acţiuni de patrulare şi pază în zona lizierelor şi a zonelor limitrofe terenurilor agricole de pe care se recoltează cereale, pentru a nu se dă foc miriştilor.
M. Amuza