În nenumărate rânduri am tras un semnal de alarmă referitor la investiţiile făcute în Alexandria, care nu au niciun fel de justificare în plan real. Bani cheltuiţi aiurea, în loc să se faciliteze utilităţi şi să se pună la dispoziţie tot ceea ce este necesar pentru atragerea investitorilor. Exemplul cel mai elocvent este parcul industrial, unde se puteau crea 1500 de locuri de muncă, însă nu s-a primit acceptul din partea primăriei. În schimb, se îngroapă bani pentru edificii care nu au nicio perspectivă.
Întreaga presă naţională vuieşte despre cele 16 milioane de euro destinate construirii a două satdioane în Alexandria şi, respectiv, Turnu Măgurele, bani proveniţi de la Ministerul Dezvoltării şi bugetele locale. Pentru modernizarea stadionului din reşedinţa de judeţ suma se învârte în jurul cifrei de 12 milioane de euro. Pentru o echipă de fotbal neperformantă, din liga a patra. Autorul artiolului din „Gazeta Sporturilor” se întreabă stupefiat de ce ne trebuiesc aceste construcţii, ca FCM Alexandria să joace cu Astra Plosca, Atletic Orbeasca, Metalul Peretu şi Avântu Bragadiru?! Îi răspunde vechiul comunist Ştefan Tăbăcitu, administratorul muncipiului: „După serviciu, omul trebuie să-şi poată reface capacitatea de muncă” (!!!). Noi credeam că mai întâi trebuie să-i dai omului serviciu, după aceea să-şi refacă şi capacitatea de muncă!
Alexandria are nevoie de programe solide de dezvoltare. Să nu uităm că rata şomajului în Teleorman este de 11%, fără să mai punem în calcul pe cei care nu beneficiază de acest drept. E cinic să îngropi în două stadioane 16 milioane de eruo, în loc să-i investeşti cu cap şi să creezi locuri de muncă.
Pe acest subiect am cerut părerea a doi candidaţi pentru funcţia de primar în cele două aşezări urbane:
Florin Titirişcă, candidat Alexandria: „Pentru ce a fost echipa de fotbal „Rulmentul Alexandria”, care activa în divizia B, se impunea să avem un stadion renovat. Suma de 18 milioane de euro (cu tot cu TVA) pentru acest stadion este una imensă. S-au construit stadioane şi cu maximum 4 milioane de euro. Nu stadionul reprezintă o prioritate în Alexandria, avem echipă în divizia a patra şi jucăm cu Peretu, Plosca, Saelele. Prioritatea pentru viitorul copiilor noştri o reprezintă parcul industrial. Infrastructura pentru acest parc, gaze, curent electric, apă, canalizare nu ar costa mai mult de 3-4 milioane de euro. De ce nu vă doriţi parcul industrial, domnule Victor Drăguşin, mai ales că aţi declarat că nu-l construiţi, deoarece costă foarte mult? Asta e întrebarea mea. Pe mine mă interesează crearea de locuri de muncă, familiile să aibă un venit lunar sigur.”
Claudiu Crăcea, candidat Turnu Măgurele: „Investiţiile de la Turnu Măgurele sunt cantitative, fără a fi un real beneficiu pentru administraţia publică sau pentru cetăţeni. O gradiniţă fără prea mulţi preşcolari, un stadion în care se investeşte imens, câteva străduţe asfaltate, săli de sport fără prea mulţi elevi să le folosească. Stadionul necesită mai degrabă o modernizare, aveam nevoie de o pistă de alergare, o gropă cu nisip etc. pentru atletism. Au demolat o structură solidă, din beton armat, ce putea fi folosită în continuare. L-am întrebat pe primar despre aceste lucruri, în şedinţa de CL, şi mi-a spus că aşa este proiectul, adică el nu a avut niciun cuvant de spus. S-a făcut la Ministerul Dezvoltării şi l-a aruncat Dragnea la Turnu Măgurele. Este de o asemănare izbitoare cu terenurile de fotbal construite pe pantă în timpul Elenei Udrea şi reclamate de PSD la vremea respectivă. Nu a fost niciun câştig nici pentru societăţile din Turnu Magurele, licitaţiile fiind câştigate de firme din Bucuresti, Olt. Pot să spun că sunt investiţii electorale, dar, din păcate nu creează locuri de muncă.
Implicarea bugetului local în aceste investiţii, care au ca beneficiari puţini locuitori, diminuează şansele municipiului Turnu Măgurele de a accesa fonduri europene, prin faptul că un capital de lucru mai mic va duce la implementarea unor proiecte de valoare mai mică. Este o crimă să te joci cu soarta oraşului şi nevoia de locuri de muncă.”