Primarul Mihail Cojocaru din comuna Botoroaga, judeţul Teleorman, are în administraţie primăria din anul 2004. La momentul acela comuna avea circa 50-60 de becuri funcţionabile ale iluminatului public, facturi către ENEL restante, motiv pentru care curentul electric era înterrupt, iar din 50 de kilometri reprezentaţi de uliţele săteşti doar 3 kilometri erau pietruiţi. A pornit cu datorii la diverse instituţii şi cu un deficit în ceea ce priveşte dezvoltarea imediată a localităţii. Cu paşi mici, dar siguri, a adus comuna într-un normal al lucrurilor.
În decursul acestor mandate a ridicat “Liceul Andrei Şaguna” prin fonduri de la Banca Mondială, a reabilitat şi dotat cu scaune şi mese Căminul Cultural prin proiectul “Economia bazată pe cunoaştere”, Banca Mondială. A reuşit să construiască “Punct de acces al populaţiei la informaţii”, dar şi dotarea acestuia cu 56 de calculatoare, dar şi perifericele de ieşire şi de intrare pentru fiecare calculator în parte. A achiziţionat şi reabilitat spaţiu destinat bibliotecii şi pe cel al dispensarului din satul Târnava. A reabilitat şi şcolile din satele Valea Cireşului şi Călugăru. A reabilitat şi dotat cu mobilier clădirea primăriei, extinzând, totodată, şi arhiva acesteia. De la 60 de becuri s-a ajuns la 1500, iar de la 3 kilometri a reuşit să profileze şi să aştearnă piatră şi balast pe cei 50 de kilometri reprezentaţi de uliţe, dar şi dalarea trotoarelor pe 7 kilometri.
În domeniul construcţiilor noi intră: dispensarele din satul Valea Cireşului, dar şi din Călugăru, şcoala din satul Tunari, grădiniţa din satul Botoroaga, sponsorizată 50% de doctorul Furtuna Gheorghe din Germania, grupurile sanitare interioare aparţinând grădiniţei din Valea Cireşului, podul peste Pârâul Cenuşaru din Valea Cireşului prin fonduri ale Bugetului de stat, staţiile auto din comună, parcurile din satele: Botoroaga-fonduri de mediu, Târnava şi Valea Ciresului-fonduri proprii.
Primarul Mihail Cojocaru nu a neglijat nici activităţile sportive ale locuitorilor din comună, construind astfel Stadionul din satul Botoroaga cu ajutorul proiectului Dezvoltarea investiţiilor în mediul rural. Nu a omis nici monumentele eroilor sau sprijinirea bisericilor prin alocarea de bani pentru reabilitare. A desfiinţat gropile de gunoi care reprezentau un pericol pentru sănătatea populaţiei, delegând în schimb serviciu pentru strângerea gunoaielor menajere şi depozitarea acestora în centrul ecologic de la Mavrodin. A început decolmatarea râului Câlniştea pentru a reduce rata inundaţiilor produse de cantităţile mari de apă din cele două anotimpuri ale anului, toamna şi primăvara. Nu a uitat nici de dezvoltarea profesională a locuitorilor. Astfel, a recalificat circa 250 de persoane pe anumite domenii (bucătar, barman, ospătar, agent de vânzări, expert în domeniul IT), în 7-8 serii. A păstrat legătura cu diverşi angajatori în diferite domenii şi a reuşit să ofere locuri de muncă pentru 400 de persoane, ceea ce este un lucru foarte important având în vedere creşterea ratei şomajului din ultima perioadă.
Dar activităţile primarului Cojocaru, de dezvoltare internă a comunei, nu s-au încheiat. De curând a primit aprobare la proiectul de “Apă şi canal”, dar şi pentru proiectul “Modernizarea drumurilor” ce cuprinde o parte cu extinderea pe 7 kilometri şi o parte cu extinderea pe 5 kilometri.
Cu alte cuvinte, Mihail Cojocaru, edilul şef din Botoroaga, este unul dintre primarii care s-a implicat în dezvoltarea comunei atât la nivel cultural şi educaţional, cât şi la bunăstarea cetăţenilor acestei localităţi. Cu o echipă de oameni bine instruiţi pe diverse domenii, comuna Botoroaga are viitorul asigurat.