7.8 C
Judeţul Teleorman
marți, martie 28, 2023

LICEAN ÎN VREMEA PANDEMIEI. SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

A fi licean în aceste vremuri tulburi, chiar e o provocare! Se știe că adolescența e năbădăioasă, e perioada în care viitorii tineri își descoperă calități în înseși defectele de și le atribuie și pe care, cu ajutorul profesorilor și le transformă în atuuri treptat, treptat, cu dificultăți mari de comunicare, de cele mai multe ori.

Așadar, după ce că adolescența e asemănată cu o rocă dură ce de-abia se lasă transformată, șlefuită, pandemia a venit tocmai spre a încetini procesul marilor transformări ale acestor copii. Dar, după cum o nenorocire vine la pachet și cu soluții de schimbare în bine, așa și învățământul liceal a suferit transformări radicale într-un timp relativ foarte scurt. Școala a trecut în online, la început cu pași timizi, apoi toți ne-am adaptat noilor condiții. Adepți ai școlii tradiționale sau moderne au devenit, cu toții, practicanți ai școlii online. Fie că ne place, fie că nu, cu toții am devenit practicanții noului trai, din dorința de a ne salva, de a ne proteja familiile de noul coronavirus.

Elevii Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat”, toate clasele a XI-a și a XII-a, au realizat afișe-manifest și și-au exprimat în imagini durerea, dar și bucuria de a fi licean în aceste vremuri tulburi. Durerea e mai mare, ce e drept, viața le-a răpit anii cei mai frumoși ai liceului, aceia în care împreună înfăptuiau cu prospețimea vârstei, cele mai frumoase și ( pe atunci firești) activități precum balul bobocilor, ultimul clopoțel, banchetul absolvenților, excursii, drumeții, teatru, concerte, festivaluri ale tinerilor de rock, jazz, teatru, hip-hop, muzică populară etc. Socializarea-fenomenul prin care începeau să trăiască și altfel decât până la liceu.

Bucuria de a fi licean a ramas totuși, elevii fiind angrenați în activități online, ca variantă de a se merge cu procesul de educație mai departe, de a le reda speranța într-un viitor mai bun. În remedierea sănătății planetei intrând și acțiunile noastre îndemnând populația la respectarea măsurilor de protecție impuse de autorități.

În desenele și creațiile lor literare, elevii au zugrăvit o altă față a lumii, un alt chip al planetei, concluzionând :

,,De acum vom învăța să vorbim cu ochii!”

Profesor coordonator al activității,
Purcărea Cristiana-Mihaela

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

“Canalizare şi staţie de epurare”, în Poeni, şi “Modernizare drumuri în Ştorobăneasa”, prin programul ”Anghel Saligny”

La finele săptămânii trecute, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 53 de noi contracte de...

Articole similare