Tânăr de vârstă, dar și relativ tânăr în politică, Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, a reușit să situeze județul pe un onorabil loc 20 pe țară privind procentul pe care partidul său l-a obținut în urma alegerilor din 5 iunie a.c. Indiscutabil se putea și mai bine, însă „unii” liberali nu numai că nu s-au implicat, dar au pus și bețe în roate. Au fost câștigate 28 de primării, lucru deloc rău, dacă ne gândim că Teleormanul este cunoscut ca un județ „roșu”.
Reporter: Mulțumit?
Eugen Pîrvulescu: Dacă facem o radiografie la nivel național și ținând cont de anumite aspecte, aș putea spunde da. Dar în adâncul sufletului meu, nu. În primul rând, nu aveam voie să pierdem câteva primării. Nu vreau să le nominalizez, ca să nu creez o stare conflictuală sau să las loc de interpretări. Știți dumneavoastră, mortul nu se mai întoarce de la groapă. Am marșat pe anumite idei în această campanie electorală. Am făcut tot ce îmi stă în putință ca teleormănenii să conștientizeze că schimbarea ar fi trebuit să fie iminentă. Am adus argumente în acest sens. Le-am pus pe masă un program concret de revitalizare a economiei autohtone. Alegerile locale au o notă aparte. În general, se alege omul, indiferent din ce partid face parte. Și, trebuie să recunoaștem, au fost candidați care merită să conducă o primărie.
R: La ce lucrați acum, concret?
E.P.: Politică pură, ca să mă exprim așa. E vorba despre crearea unor majorități în consiliile locale și câștigarea unor posturi de viceprimari. Acolo unde este posibil, în urma unor negocieri. După ce se va încheia această etapă și vom afla unde ne situăm, împreună cu echipa mea vom demara strategia pentru alegerile parlamentare de la sfârșitul anului. E altceva. O luptă de idei. Vom demonstra de ce România trebuie, obligatoriu, să aibă un parlament cu o majoritate liberală. Pe puncte. Și, automat, un Executiv liberal. Sunt absolut convins că oamenii vor înțelege.
R: Domnule Președinte, vă place politica?!
E.P.: Politica te macină. Îți creează stres. Lupta cu omul este cea mai dificilă. E greu să-l convingi. Chiar dacă îi aduci argumente. Îți trebuie multă răbdare și abilitate. M-am înhamat la o luptă grea. Din afară se vede altfel. Din interior, însă, e dificil. Vă rog să mă credeți că n-am liniște când văd ce potențial uman și economic are Teleormanul și noi ocupăm primul loc pe țară la șomaj. Toți stau cu mâinile în sân și nu le pasă. Cum, mă, ființă omenească, să nu-ți pese, când tu te îmbuibezi și semenul tău nu are să pună o felie de pâine pe masă?! Lucrul ăsta mă macină. De ce alte județe prosperă și noi ne adâncim în sărăcie? Bucureștiul e la o aruncătură de băț și noi nu știm să profităm. Știu că sunt interese ca Teleormanul să fie asistat social, să fie transformat în sclavi ascultători. E mare păcat! Din poziția mea de lider liberal, voi face orice îmi stă în putință să contribui la revigorarea economică a județului. Vreau investiții și locuri de muncă. Asta e politica mea.
R: Am înțeles că vor fi schimbări radicale la conducerea PNL Teleorman…
E.P.: Nu vă grăbiți cu afirmațiile. Așteptați. După orice campanie electorală, cu rezultatele ei, se face o analiză obiectivă. Este ca și după încheierea unui campionat de fotbal. Cei mai slabi trebuie să plece. Și, obligatoriu, să vină întăriri. În politică cel mai mult contează rezultatele și munca depusă. Ai tras mâța de coadă, pleci! Ai muncit și s-au văzut rezultatele, rămâi! Nu e de joacă. Noi nu jucăm țurca. Ne trebuie implicare și demonstrație. Poate vi se pare că sunt radical. Nu! Oamenii s-au săturat de minciuni. Nu le mai arde să iasă la vot. Sunt scârbiți. Așteaptă rezultate concrete. Și le dau dreptate. Așa că ne trebuie o echipă serioasă, profesionistă și altruistă. Să prezinte încredere.