118 proiecte privind extinderea sistemelor de apă şi canalizare, realizate prin PNRR, au fost declarate eligibile. Obiectivul general al acestor investiţii este creşterea gradului de acces al populaţiei la serviciul public de apă şi canalizare iar valoarea totală a proiectelor eligibile aflate pe lista intermediară este de peste 1,8 miliarde lei. Ministerul Mediului precizeză că lista finală a tuturor proiectelor evaluate va fi gata până la finalul lunii februarie. Pe lista intermediară de proiecte selectate, în cadrul apelului PNRR privind extinderea sistemelor de apă şi canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori, se găsesc două localităţi din judeţul Teleorman. Este vorba despre comuna Dobroteşti, cu un punctaj de 90, valoare eligibilă fiind de 17.546.697 de lei, şi comuna Nanov, cu 19.126.546 de lei, obţinând 75 de puncte.
“Am bucuria să vă anunţ că am reuşit să obţinem un proiect important pentru Extinderea Reţelei de Apă şi Canalizare, în valoare de 22.725.036 lei prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Acest proiect va determina o schimbare importantă în comunitatea noastră, aducând beneficii majore în ceea ce priveşte infrastructura de apă şi canalizare. Procesul de obţinere a acestei finanţări a fost unul anevoios şi a presupus o muncă susţinută din partea întregii echipe implicate. Am depus eforturi considerabile pentru a aduce acest proiect în Nanov, iar astăzi culegem roadele muncii noastre. Proiectul de extindere a reţelei de canalizare şi apă va acoperi o mare parte din reţeaua comunei, unde, în prezent, aceste servicii nu sunt disponibile. Astfel, vom completa proiectul pe care mi l-am asumat pentru acest mandat. Lucrările vor începe în curând, iar obiectivul nostru este să finalizăm proiectul până în vara lui 2026. Astfel, comuna Nanov va beneficia de o reţea extinsă de canalizare şi apă, asigurând un mediu mai sănătos şi mai confortabil pentru toţi locuitorii nostri”, este mesajul postat pe o pagină de socializare de către primaru din Nanov, Adrian Ghene.
Lista intermediară conţine proiectele care, în urma verificării eligibilităţii şi selecţiei, au obţinut un punctaj egal sau mai mare decât pragul de calitate, de 70 de puncte, conform ghidului specific. Proiectele care îndeplinesc pragul de calitate, dar nu sunt în lista intermediară vor fi cuprinse în lista proiectelor selectate sau în lista proiectelor resprinse, după caz, la finalul evaluării.