10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Deputat PNL, MARIA STOIAN: Fonduri europene pentru combaterea sărăciei şi îmbunătăţirea integrării tinerilor pe piaţa muncii

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Configurarea programelor cuprinse în Politica de Coeziune a Uniunii Europene destinate României pentru perioada 2021-2027, în valoare de peste 46 de miliarde de euro, reprezintă un succes al Executivului de la București, condus de primul-ministru liberal Nicolae Ciucă.

Finanțările aferente Politicii de Coeziune sunt complementare fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și sumelor importante pe care România le mai are de cheltuit din perioada de programare 2014-2020. Toate aceste resurse financiare constituie o garanție solvabilă a faptului că Guvernul liberal va reuși implementarea reformelor aşteptate de oameni, transpuse pragmatic prin creşterea calităţii vieţii acestora.

În prezent, concentrarea Executivului rămâne constantă pe creșterea economică și inițierea de noi programe de dezvoltare, care să răspundă interesului public și să susțină România în vederea depășirii cu succes multiplelor provocări economice și crizelor succesive cu care încă ne confruntăm.

Politica de Coeziune este cel mai valoros instrument finanțat de Comisia Europeană în beneficiul românilor, scopul acesteia fiind consolidarea unei strategii solide de dezvoltare echilibrată a întregii țări din punct de vedere teritorial şi social.

Fondurile europene sunt indispensabile României în actuala perioadă, având rolul de a susține dezvoltarea economică şi socială echitabilă, cu soluții adecvate pentru combaterea sărăciei şi îmbunătăţirea integrării pe piaţa muncii, în special a tinerilor.

De asemenea, fondurile aferente Politicii de Coeziune vor fi folosite pentru combaterea sărăciei în rândul copiilor, pentru a oferi tuturor copiilor şanse egale la viață și educație, acest deziderat fiind în centrul preocupărilor instituțiilor europene.

Consider esențiale pentru români finanțările asigurate prin intermediul acestui program, în condițiile în care acestea vor acoperi domenii esențiale, precum sănătatea, educaţia, transporturile, infrastructura, locurile de muncă, dezvoltarea regională.

Sunt convinsă că realizarea acestor investiții va conduce la o creştere economică sustenabilă, dar și la recuperarea decalajelor de inovare, conectivitate, dezvoltare durabilă şi tranziţie verde, pe care România încă le are față de alte state europene.

Nu în ultimul rând, fondurile distribuite țării noastre prin intermediul Politicii de Coeziune vor contribui determinant la reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială în care se află mulți români, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu mari probleme legate de dezvoltarea inechitabilă a zonelor țării, iar județul Teleorman este un exemplu elocvent în acest sens.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare