După cum ați fost informați, ca să facă „lumină” cu privire la zvonul că Pirelli n-ar fi acceptat să se instaleze în Alexandria din cauză că i s-ar fi cerut mită, primarul municipiului, Victor Drăgușin, a redactat o scrisoare firmei respective pentru a lămuri situația: „Sunt primarul municipiului Alexandria și vă rog să mă lămuriți într-un subiect mult mediatizat de un anumit partid politic, aici, în Alexandria. Pe fond, zvonul lansat se referă la faptul că înaintașii mei, la solicitarea dumneavoastră de a vă stabili afacerea în Alexandria, v-au cerut șpagă, ați refuzat și ați plecat la Slatina. Pentru a mă lămuri și a lămuri cetățenii orașului, vă rog să-mi transmiteți o adresă oficială care să prezinte realitatea de la acea vreme. Ați fost sau nu la negocieri în Alexandria?”
Ca o paranteză, Drăgușin a uzitat un termen familiar, „șpagă”, cu o ușoară conotație peiortaivă într-un context oficial, cu scopul de a crea impact.
E rândul cetățenilor alexăndreni să-i ceară o explicație plauzibilă despre cum nu s-a realizat un parc industrial la marginea orașului, care ar fi creat în jur de 1500 de locuri de muncă. Vom relata pe scurt întreaga poveste. În anul 2006, s-a încheiat un protocol între Consiliul Județean Teleorman, Primăria Alexandria și Patronatul Întrprinderilor Mici și Mijlocii (IMM), de sprijin al proiectelor în domeniul dezvoltării mediului de afaceri în Alexandria.
În 2008, s-a cerut Consiliului Local și Primăriei un teren de 20 de hectare, sub orice formă de parteneriat, inclusiv public-privat, situat la ieșirea din oraș, teren prins în strategia de dezvoltare, având ca destinație exact construirea unui parc industrial. Cele 24 de firme asociate aveau un număr de 855 de angajați. În acest sens, s-a apelat la un consultant, care a discutat problema cu primarul de atunci, Constatntin Slăbescu. Edilul a fost încântat. Victor Drăgușin, care era în campanie electorală, a cerut o întâlnire cu Patronatul, promițându-le membrilor că-i va susține. Pentru început, proiectul prevedea 500 de locuri de muncă, urmând ca numărul să ajungă, rapid, la 1500. Consiliul Local a aprobat solicitarea înființării parcului industrial. Au urmat alegerile și totul a stagnat. În 2012, Victor Drăgușin a cerut un studiu de prefezabilitate. Acesta s-a depus în termen la registratura primăriei. Nici astăzi nu s-a primit un răspuns, doar că nu există bani pentru utilități. Dacă lucrurile se mișcau în timp util și exista interes, nici nu era nevoie, deoarece banii puteau fi atrași prin programul REGIO 2007-2013.
Ca un exemplu, Slobozia a reușit un astfel de proiect. Domnule Victor Drăgușin, e mai importantă modernizarea unui stadion de fotbal, construirea de grătare în pădurea Vedea sau crearea a 1500 de locuri de muncă pentru cetățenii șomeri ai Alexandriei?
Mitrici M.