17.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, martie 15, 2025

Cristina Tudorache, C.S. Universitatea Alexandria: “De fiecare dată când îmbrac tricoul naţionalei este o mândrie şi o responsabilitate foarte mare”

Articole noi

Info TR
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cristina Valentina Tudorache, mijlocaşul echipei de fotbal feminin Universitatea Alexandria, a fost convocată, din nou, la lotul naţional. La finele lunii trecute, Feredaţia Română de Fotbal/ Echipa Naţională de Fotbal Feminin a trimis o adresă către Clubul din Alexandria prin care se cerea permisiunea ca jucătoarea să participe la meciul oficial Croaţia-România, din data de 23 februarie 2021, partidă contând pentru grupele preliminare ale WEURO 2021. Înainte de plecarea la lotul naţional, Cristina Tudorache a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

De ce fotbal şi nu alt sport?
Am ales fotbalul pentru că iubesc acest sport, şi sinceră să fiu nu m-aş vedea practicând alt sport. Fotbalul mă face să uit de toate problemele, când păşesc pe teren sunt total conectată la fotbal. Pot spune că m-am îndrăgostit de fotbal din momentul în care am pus piciorul pe minge.

Când ai început să practici fotbalul?
Am început să joc fotbal la o vârstă destul de mică, mergeam tot timpul cu fratele meu la fotbal. La vârsta de 8 ani, am început într-un mod organizat la CS UNIVERSITATEA ALEXANDRIA, avându-l antrenor pe Călin Pistolea.

Pentru tine fotbalul este un hobby sau îţi doreşti să faci o carieră, cu alte cuvinte crezi că se poate trăi din practicarea acestui sport?
Sinceră să fiu, nu cred că îmi pot face o carieră din fotbal pentru că mă gândesc mai tot timpul că mă pot accidenta la un antrenament sau meci, şi întotdeauana trebuie să am un plan B. Cu siguranţă îmi doresc să joc fotbal până la o vârstă înaintată, dar în momentul actual nu poţi trăi doar din fotbal în România.

Cum arată o zi din viaţa ta, atunci când trebuie să te împarţi între şcoală, antrenamente şi celelalte activităţi cotidiene?
Pot spune că mă împac bine cu toate, şcoală fac dimineaţa, iar după amiază am antrenamente. Îmi rezerv timp şi pentru bacalaureat, când am timp liber îl petrec cu familia şi prietenii.

Visul oricărui sportiv este să îmbrace tricoul echipei naţionale. Tu ai atins acest obiectiv la nivelul echipelor de junioare. Când ai debutat la acest nivel, câte selecţii ai şi ce ai simţit la primul joc în tricoul echipei naţionale?
Prima convocare am avut la 13 ani la WU 15. Am fost foarte emoţionată când am primit vestea,nu am ştiut cum să reacţionez, m-am gândit că munca mea a dat roade şi cu siguranţă nu mă voi opri doar la o singură convocare, şi aşa a şi fost. Când am îmbrăcat pentru prima dată tricoul naţionalei, a fost un sentiment pe care nu ştiu să îl descriu, de fiecare dată când îmbrac tricoul naţionalei este o mândrie şi o responsabilitate foarte mare.

Acum eşti convocată pentru prima dată la echipa naţională de senioare pentru jocul Croaţia din 23.02.2021. Cu ce gânduri te duci la această convocare şi ce-ţi propui pe mai departe?
Nu este prima convocare la echipa naţională de senioare, am fost convocată şi pentru jocul din 01.12.2020 tot cu Croaţia, dar din cauza virusului covid-19 meciul a fost anulat. Acum merg cu şi mai multă dorinţa, plăcere şi hotărâtă să dau tot ce am mai bun. Prima dată vreau să iau bacalaureatul şi după aceea să vedem ce ne rezervă viitorul. Voi munci la fel de mult pentru a mă autodepăşi.

Ce poţi să ne spui despre evoluţia echipei C.S. Universitatea Alexandria, şi a ta, în această ediţie de campionat şi viitor?
A fost un greu pentru noi ca echipa, am avut multe fete accidentate, lipsa experienţei şi-a spus cuvântul, având un lot tânăr. Am muncit şi am încercat să îmi ajut echipa pe cât de mult posibil. Voi munci mai mult şi voi fi mai serioasă pentru a-mi ajuta echipa. Avem un grup unit care munceşte şi asta ne va ajuta să fim mai bune în acest an.

Ce sfaturi le-ai da fetelor care iubesc fotbalul, dar nu au curaj să facă acest sport?
În primul rând le spun CURAJ!!! Fotbalul te învaţă foarte multe, să te cunoşti mai bine, să-ţi afli limitele, să ai respect şi să lucrezi în echipă. Deşi au întâlnit sau vor întâlni persoane care o să le critice această idee de a iubi sau a practica fotbalul, nu ar trebuie să asculte de aceste critici ci doar să le motiveze pentru a arăta contrariul.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare