Furnizorul de energie electrică şi gaze naturale le reaminteşte clienţilor săi că orice mesaj text (SMS) venit din partea CEZ Vânzare conţine numele companiei, ca expeditor.
Tipul de practici la care clienţii ar trebui să fie atenţi:
Pentru a evita situaţiile neplăcute, CEZ Vânzare sfătuieşte clienţii să acorde atenţie sporită mesajelor prin care sunt informaţi că:
– vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a neachitării facturii către CEZ Vânzare;
– furnizorul CEZ Vânzare şi-a schimbat denumirea care coincide cu cea a altor furnizori de energie electrică/ gaze naturale din piaţă;
– preţurile şi clauzele contractuale deja agreate se modifică;
– partea de contractare/ recontractare a clienţilor se desfăşoară prin intermediul unor parteneriate cu alţi furnizori de energie electrică/ gaze naturale cunoscuţi, din piaţă.
Important! Clienţii nu trebuie să acceseze link-urile din anexa mesajelor, furnizorul CEZ Vânzare nu utilizează link-uri pentru efectuarea plăţii, se foloseşte aplicaţia My CEZ disponibilă în Google Play şi App Store.
Cum ne asigurăm că mesajul de plată este venit din partea furnizorului sau că interacţionăm cu angajaţii/partenerii CEZ?
În cazul mesajelor primite pe telefonul mobil:
mesajul trebuie să aibă ca expeditor numele CEZ Vânzare;
- este specificat codul de client şi suma exactă restantă de plată.
În cazul vizitelor persoanelor care pretind a fi din partea companiei:
- persoanele în cauză prezintă legitimaţii şi ordine de serviciu;
- prezintă foarte clar scopul vizitelor şi conţinutul documentelor prezentate;
- documentele includ informaţiile de identificare ale furnizorului CEZ Vânzare, logo-ul companiei, canalele oficiale de comunicare, care pot fi comparate cu informaţiile din facturile de energie electrică şi gaze naturale CEZ Vânzare, pentru un plus de certitudine.
În cazul în care există suspiciuni în ceea ce priveşte autenticitatea mesajului, recomandăm verificarea acestuia direct cu furnizorul.
Orice mesaj provenit de la o alta sursă decât cele menţionate mai jos poate reprezenta o formă de activitate infracţională care are ca scop obţinerea unor date confidenţiale, cum ar fi date de acces pentru aplicaţii de tip bancar sau informaţii referitoare la carduri de credit.
Rămânem la dispoziţia clienţilor noştri prin următoarele canale de comunicare:
- la Centrele de Relaţii cu Clienţii CEZ Vânzare ale căror adrese pot fi consultate la www.cez.ro/ro/centrele-regionale-de-contact.html. Suplimentar, clienţii CEZ Vânzare îşi pot rezerva vizitele la www.cezinfo.ro/rezervare-online/;
- Info Linia CEZ, 0251 929, disponibilă pentru solicitarea de informaţii comerciale, în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în timp ce înregistrarea deranjamentelor electrice poate fi efectuată non stop;
- Prin corespondenţa electronică, la adresa de e-mail cez_crc@cez.ro;
- Aplicaţia mobilă My CEZ.
- Chat-ul online cu un consultant CEZ Vânzare pe www.cezinfo.ro.