Copilăria este, cu siguranţă, cea mai preţioasă perioadă a vieţii. Când eşti copil, abia aştepţi să creşti şi să faci ce vrei tu, fără să mai fii îngrădit de părinţi.
Cercul pedagogic al profesorilor de desen din judeţul Teleorman a avut loc pe 2 iunie, la Şcoala Gimnazială ,,Ştefan cel Mare” din Alexandria, chiar a doua zi după ziua celor mici, zi internaţională sărbătorită în acest an cu zâmbetele de bucurie şi fericire că ne-am reîntors la şcoală, chiar dacă pentru puţin timp înaintea sfârşitului de an şcolar. Cercul pedagogic s-a desfăşurat online, cu prezenţa fizică a profesorului coordonator, Cristiana Purcărea, iar tema a fost ,,Zâmbet de copil”, ca un omagiu adus copiilor noştri, mult încercaţi în ultimul an şcolar. Expoziţia online a conţinut lucrările plastice ale elevilor şcolilor gimnaziale ,,Ştefan cel Mare”, ,,Mihai Viteazul” şi Colegiul Naţional Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria.
Referatul susţinut de domnul profesor Popescu Marin, Şcoala Gimnazială Gratia a avut ca temă ,,Copiii, în artă”. Artişti plastici numeroşi au pus copiii în prim-planul lucrărilor lor, din cele mai vechi timpuri, până în prezent.
Copilăria este acea perioadă a vieţii în care totul era simplu, frumos şi nu trebuia să faci mai nimic. Perioada în care părinţii îţi făceau toate poftele (atunci când meritai) şi tu stăteai cât era ziua de lungă pe-afară cu prietenii, la joacă. Pandemia de Covid-19 ne-a îngrădit acest drept fundamental al copilului, dreptul la joacă, afară, în parc, cu prietenii. Nici măcar vizitele nu au fost premise. Masca, deşi încă ne acoperă chipurile, nu ne-a putut fura zâmbetul, dimpotrivă, ne-am bucurat să ni-l etalăm de sub mască râzând cu ochii.
Când creşti şi dai piept cu viaţa reală începi să-ţi doreşti să fii din nou acasă la părinţi şi să nu ai niciun fel de grijă pe cap. Să nu trebuiască să te gândeşti la facultate/muncă/familie şi să îţi stea mintea doar la ceea ce vrei tu.
,,Toţi copiii sunt artişti. Problema este cum să rămâi un artist după ce creşti. “- Pablo Picasso
,,Cea mai eficientă educaţie pentru un copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase.“ Platon
RESPONSABIL DE CERC PEDAGOGIC,
PROFESOR DE EDUCAŢIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA