4.9 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

CAMPANIA DE PRIMĂVARĂ

Articole noi

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Micii ecologişti ai şcolilor teleormănene au dat startul activităţilor ecologice din oraşul nostru, dar şi în localităţile de unde ei îşi desfăşoară orele online. Căci, da, pandemia ne-a reunit online, nu şi fizic. Dacă în alţi ani ne desfăşuram activităţile în natură, cu aplicabilitate imediată, acum doar teoretizăm şi aplicăm ideile noastre în imagini însoţite de texte potrivite, afişul fiind un mijloc de a comunica informaţii şi de a fi informaţi.
Elevii şcolilor gimnaziale ,,Ştefan cel Mare”, ,,Mihai Viteazul” şi Colegiul Naţional Pedagogic ,,Mircea Scarlat” au realizat afişe în care au reprezentat simbolic zilele importante legate de mediu, în special, ziua pădurii, zi care este sărbătorită în fiecare an la 21 martie. Să nu subestimăm rolul pe care pădurile îl joacă în viata noastră! Avem nevoie cu toţii de păduri sănătoase. Depindem de ele pentru a supravieţui, de la aerul pe care îl respirăm până la lemnul pe care îl folosim. Pădurile asigură habitatele necesare oamenilor şi animalelor, protejează bazinele hidrografice, previn eroziunea solului şi diminuează schimbările climatice. Cu toate acestea, în ciuda dependenţei noastre de păduri, oamenii încă permit ca ele să dispară.
În desenele noastre atragem atenţia asupra acestor aspecte sensibile care ne afectează viaţa. Oamenii trebuie să fie atenţi, să observe şi să acţioneze venind în ajutorul naturii. Produsele provenite din păduri joacă un rol vital în vieţile noastre în mai multe feluri decât ne imaginăm. După oceane, pădurile stochează cea mai mare parte a dioxidului de carbon. Ele oferă servicii ecosistemice care sunt critice pentru oameni. Absorb gaze cu efect de seră nocive care produc schimbări climatice, produc hrană şi medicamente, funcţionează ca un tampon în faţa dezastrelor naturale precum inundaţii şi ploi, sunt habitatul pentru mai mult de jumătate dintre speciile de uscat ale planetei.
Pădurea a fost sursa de inspiraţie, materie şi energie în viaţa comunităţilor locale de-a lungul istoriei. Natura modelează mentalităţile oamenilor locului. Istoria, filozofia de viaţă, cultura şi tradiţiile comunităţilor locale sunt strâns legate de pădurea care le-a adăpostit. De aceea, ele au o mentalitate favorabilă faţă de conservarea naturii şi practică soluţii durabile pentru valorificarea resurselor naturale. Teleorman are sensul de ,,pădure nebună”, sens care ne duce cu gândul la pădurile de altădată ce i-au atras şi denumirea locală. Unde sunt pădurile de altădată?!
Pădurea înseamnă viaţă! Noi viaţa o iubim şi ne-o dorim curată. Să sădim în suflete speranţa de viaţă, iar în locul copacilor tăiaţi, să plantăm alţii! De noi depinde să trăim respirând aer curat, iar pământul ,,să nu ne fugă de sub picoare”!
Natura ţipă după ajutor, ea ne acceptă micul ajutor şi speră într-o mare vindecare.
Acţiunile noastre nu se vor opri aici, campania de primăvară va continua!

PROFESOR DE EDUCAŢIE VIZUAL-PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

Articole similare