12.3 C
Judeţul Teleorman
miercuri, octombrie 16, 2024

Adrian Savu (PNL), o soluţie pentru dezvoltarea comunei Tătărăştii de Jos

Articole noi

Info TR
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Comuna Tătărăştii de Jos e lăsată de la Dumnezeu ca un mic Rai. Păduri, aer curat, pânză freatică la o adâncime mică, exact ce trebuie ca localitatea să se dezvolte într-un mediu sănătos. Oamenii care îl administrează ar fi trebuit doar să intervină în mici neajunsuri ale naturii pentru a facilita cetăţenilor un trai bun. Însă, lipsa de viziune a conducătorilor administraţiei publice locale şi neputinţa de a identifica proiecte care să pună capăt nenorocirilor provocate de vreme au făcut ca viaţa în comună să fie o luptă constantă a oamenilor cu vitregiile naturii.

În Tătărăştii de Jos sunt anual inundaţii deoarece râul Teleorman este neîndiguit iar canalele de colectare sunt neîntreţinute sau intenţionat astupate precum în satul Slăveşti, culturile agricole se fac doar dacă toamna sau primăvara nu plouă mult iar utilajele agricole pot traversa vadul scăzut al râului mai sus menţionat, animalele pot ajunge pe islazul comunal tot în aceeaşi situaţie deoarece nu există niciun pod pe care să se poată traversa apele râului. Periodic, apele îşi cer tributul omenesc. Anul trecut, un om din satul Lada a fost luat de apele învolburate deoarece a traversat pe un pod improvizat dintr-un stâlp de electricitate atunci când venea cu animalele de la islaz. Deşi suntem în secolul XXI, în satul Obârtu se duce încă o viaţă de ev mediu. Concret, lipsa unui drum de acces care să facă legătura între sat şi drumul judeţean face ca aici să nu poată ajunge Salvarea sau maşina de pompieri, bolnavii fiind aduşi cu căruţa până in apropierea drumului accesibil. De asemenea, toamna se alimentezează cu tot ce le trebuie pentru că atunci când ninge niciun utilaj de deszăpezire nu poate traversa podeţul îngust de 1,80 metri. Puţinii copii din acest sat ajung rar sau foarte rar la şcoala comunală deoarece microbuzul şcolar nu poate intra pe drumul de legătură, la orice ploaie formându-se şleauri. Ca o ironie, aici ar putea fi amenajat un traseu auto off-road fără nicio investiţie.

Drumurile comunale din toate satele ce formează comuna Tătărăştii de Jos sunt neasfaltate, reţea de apă şi canalizare există pe o distanţă foarte scurtă, puţine locuinţe fiind racordate, exact în zona unde locuiesc fostul primar şi administratorul primăriei, actualul candidat din partea PSD. Conform zicalei care spune că „chelului tichie de mărgăritare îi trebuie” în Tătărăştii de Jos se terminaseră toate de făcut şi mai era nevoie de un parc. Iar acel parc s-a construit fix pe malul neîndiguit al râului Teleorman, fiind deseori inundat, acest fapt conducând la inutilizarea parcului.

O altă nemulţumire a cetăţenilor o reprezintă faptul că nici azi nu sunt intraţi în proprietatea terenurilor agricole retrocedate pe legea 118/1991 deoarece sunt probleme cu cadastrul. Multe islazuri sunt părăsite iar cel din satul Lada a fost pierdut în favoarea comunei Trivalea-Moşteni.

Lista nemulţumirilor e lungă, ar fi nevoie de mult spaţiu pentru a continua enumerarea lor. De aceea oamenii sunt hotărâţi să nu mai dea votul pe 5 iunie unui reprezentant al partidului ce a condus comuna în ultimii 12 ani.

Candidatul PNL din Tătărăştii de Jos, Adrian Savu, inginer silvic, fost director al Direcţiei  Silvice Teleorman, actualmente şef al ocolului silvic Slăveşti, este omul care a demonstrat pricepere în domeniul în care a activat până acum. De aceea e hotărât să se implice în îmbunătăţirea nivelului de trai al concetăţenilor. Vine cu un proiect  care să rezolve aceste probleme. In programul său se regăsesc prioritar educaţia, asistenţa social, cultura şi partea spirituală(reabilitare biserici, reconstrucţie a unui cămin cultural cu sală de evenimente, înfiinţarea „Zilei comunei”, păstrarea tradiţiilor populare precum Căluşul de la Negreni), reabilitarea infrastructurii, refacere îndiguire râu Teleorman, construcţia de poduri peste râul Teleorman, construcţia unui târg comunal autorizat sanitar-veterinar, curăţenia localităţii, reabilitarea dispensarelor medicale aflate azi în paragină, construirea unor dispensare în Negreni sau Zloteşti, atragerea unor investitori din domeniul farmaciei care să înfiinţeze câte un punct farmaceutic în fiecare sat din comună. De asemenea, atragerea de fonduri europene reprezintă o prioritate pentru Adrian Savu, pentru aceasta va angaja un consultant-specialist în cadrul primăriei care să sprijine în mod gratuit agricultorii şi firmele mici în vederea realizării documentaţiei necesare accesării de fonduri europene. Şi relaţionarea cu cetăţeanul e o prioritate, şedinţele de consiliu local vor devein publice iar site-ul primăriei va fi actualizat constant cu hotărârile de consiliu.

Ajutat de o echipă de consilieri cu diverse calificări, motivat şi de propriile realizări de până în present, Adrian Savu (PNL) este soluţia care poate scoate comuna Tătărăştii de Joş din rutina nefastă prin care a fost condamnată la un nivel de trai nedemn de secolul XXI.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Conducători auto sub influența alcoolului, depistați în trafic. Un bărbat din Buzescu nu a oprit la semnalele polițiștilor

Polițiștii din cadrul Formațiunii de Ordine Publică Videle au oprit pentru control, pe strada Primăverii, din localitate, un autoturism,...

Articole similare