14 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, mai 25, 2024

ZIUA EUROPEI LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VIDELE

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale nr. 2 Videle au organizat o serie de activităţi educative pentru a marca semnificaţia istorică a zilei de 9 MAI :140 de ani de la proclamarea independenţei de stat a României , Ziua Victoriei , 72 de ani de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial în Europa , 67 de ani de la adoptarea „Declaraţiei Schuman” care marchează începutul procesului de integrare europeană . Prin activităţile desfăşurate s-a subliniat importanţa anului 2017 din punct de vedere al procesului de integrare europeană , respectiv  10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană , 20 de ani de participare românească la programele educaţionale europene , 30 de ani de la lansarea programelor europene în domeniul educaţiei şi al formării profesionale , 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma care pune bazele Comunităţii Economice Europene , etapă importantă în procesul de constituire a ceea ce este astăzi Uniunea Europeană . Manifestările au debutat prin interpetarea Imnului Europei, respectiv a Imnului naţional .

A urmat prezentarea semnificaţiei istorice a Zilei de către profesoriul de istorie  şi elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a. Elevii claselor IV -VI , participanţi la concursul „Malta văzută prin ochii copiiilor români” au realizat şi prezentat  eseuri, referate , poezii , creaţii artistice , plastice  pe această temă , pentru a marca faptul că,  în prima jumătate a anului  2017 ,preşedinţia Consiliului Uniunii Europene  este deţinută de Republica Malta .În contextul desfăşurării în această săptămână  ,  8-14 mai ,  a programului Educaţional Săptămâna Educaţiei Globale , derulat la nivel naţional de organizaţia “Salvaţi copiii“România, s-au elaborat şi prezentat o serie de materiale  prin intermediul cărora s-a subliniat importanţa promovării dreptului la o educaţie de calitate pentru toţi copiii, precum şi a  programelor  educaţionale europene , ERASMUS+ , eTwinning  etc.   Elevii claselor  V-VIII ne-au purtat printr-o călătorie imaginară prin câteva ţări ale Uniunii Europene , prezentând o mini-paradă a acestora , respectiv: Belgia(clasa a V-a  A) , Malta ( clasa a V-a B)  , Grecia (clasa a VI-a A)  , Cehia ( clasa a VI-a B), Germania ( clasa a VII-a A ), Croaţia ( clasa a VII-a B), Danemarca (clasa a  VII-a C) , România ( clasa a  VIII –a A), Suedia ( clasa a  VIII-a B ) . La final , toate clasele participante la activităţi au sădit un copac în curtea şcolii cu scopul de a transmite un mesaj în spiritul respectului pentru natură şi al preocupării  pentru viitorul Europei şi al Terrei.

Activităţile au fost coordonate de consilerul educativ şi profesorii diriginţi ai claselor V-VIII. La acestea au participat , alături de elevi , cadre didactice şi un reprezentant din partea  comunităţii locale,  d-l viceprimar al oraşului Videle, Şeban Silvică .

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Seria întâlnirilor președintelui Consiliului Județean Adrian Gâdea cu cetățenii a continuat în comunele Talpa, Gălăteni, Frăsinet, Ciolănești și Buzescu

Alături de Marian Dinu, candidat pentru funcția de primar al comunei Talpa, Adrian Gâdea s-a aflat în mijlocul cetățenilor...

Articole similare