14 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, mai 25, 2024

“Ziua Educaţiei”, sărbătorită pentru prima dată de către elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Videle

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În data de 5 octombrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimaziale Nr. 2 Videle au sărbătorit ziua educaţiei ca zi a şcolii, în amintirea zilei de 1 octombrie 1980, dată la care şcoala îşi începea existenţa ca unitate de învăţământ gimnazial, sub denumirea de Şcoala Generală Nr. 3 Videle .

La activităţile desfăşurate , ateliere de lucru pe diferite teme, întâlniri cu preşcolarii de la Grădiniţa Videle, amenajarea unor expoziţii de fotografii şi desene, prezentări despre istoricul şcolii, au participat elevi, cadre didactice, părinţi, foşti dascăli şi foşti elevi ai şcolii. Au fost rememorate momente emoţionante din istoria de peste trei decenii a şcolii, subliniindu-se ideea că, în timp, şcoala si-a creat un spirit specific, construit, atât de  dascalii care au slujit si slujesc  aici, cât şi de elevii  care au învăţat aici. Împreuna au creat o mare familie care a funcţionat în baza unor principii : seriozitate, perseverenţă, profesionalism, dorinţa de autodepăsire, preocupare pentru performanţă, unitate.

Spiritul  Şcolii 3 Videle, respectiv  al Şcolii 2 Videle (din anul 2012) fost demonstrat în fiecare zi, în momentele obişnuite ale vieţii şcolii, în timpul orelor de curs, în timpul pauzelor, dar şi în momentele  speciale, serbări , întâlniri cu părinţii, inspecţii, brigăz , diferite evaluări interne sau externe, examene, concursuri .

Este primul an în care Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle sărbătoreşte ziua şcolii, dar sperăm să devină o tradiţie .  Cultivând memoria şi istoria şcolii , conducerea şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale nr. 2 Videle  consideră  că se pot  dezvolta respectul, ataşamentul,  aprecierea  elevilor şi a comunităţii faţă de şcoală, se poate consolida şi eficientiza parteneriatul şcoală – familie-comunitate .

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Seria întâlnirilor președintelui Consiliului Județean Adrian Gâdea cu cetățenii a continuat în comunele Talpa, Gălăteni, Frăsinet, Ciolănești și Buzescu

Alături de Marian Dinu, candidat pentru funcția de primar al comunei Talpa, Adrian Gâdea s-a aflat în mijlocul cetățenilor...

Articole similare