15.6 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 20, 2020

Ultimul clopoţel la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”

Articole noi

VIDEO! Autoturism spulberat de un tren, în satul Valea Cireșului. Șoferița de 23 de ani a ignorat semnalele acustice și luminoase

Un autoturism condus de o tânără din satul Valea Cireșului, comuna Botoroaga, a fost spulberat de o garnitură de...

Accident în Alexandria. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă...

ITM Teleorman, acţiuni de verificare privind riscul exploziei în silozurile de cereale şi la fabricile de panificaţie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, a desfășurat, în perioada 02.06.2020 – 31.08.2020 „Acțiunea de verificare a modului în care...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Luni, 22.05.2017, la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” a sunat ultimul clopoţel pentru cei 229 de absolvenţi ai celor nouă clase de a XII-a.

În cuvântul său, Prof. Dr. Daniela Gherghescu, directorul liceului, a ţinută să precizeze: „Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” este cea mai veche și prestigioasă școală de contabili din județul Teleorman care și-a asumat misiunea de a pregăti specialiști capabili de a utiliza cunoștinte economice valoroase, de a contribui la progresul economic şi social-cultural al societății romaneşti și al lumii contemporane. Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” asigură realizarea unui învățământ de performanță, dezvoltat și perfecționat printr-o activitate complexă de îmbinare a teoriei cu practica, conform exigențelor și cu mijloacele oferite de societatea modernă”.

Liceul Tehnologic ,,Virgil Madgearu” din Roşiori de Vede, deschide porţile larg şi promiţător pentru al 50-lea an şcolar, după o bogată experienţa a Şcolii Elementare de Comerţ, Liceu Comercial, Liceu Economic Administrativ, Liceu Tehnologic nr.1, experienţa concretizată prin zeci de generaţii de economişti, ingineri, tehnicieni, lucrători cu înaltă calificare în servicii, fiind o veritabilă instituţie de educaţie şi cultura. Prestigiul şcolii este susţinut de activitatea şi performanţele profesionale ale cadrelor didactice şi de rezultatele elevilor şi merita efortul de a-l susţine.

În contextul evoluţiei continue a deceniului 2011-2020, în special în perspectiva strategiei Europa 2020, LICEUL TEHNOLOGIC ,,VIRGIL MADGEARU” îşi propune să ofere un spaţiu european al educaţiei şi formării, cu sisteme transparente de calificări, care să permită acumularea rezultatelor învăţării, recunoaşterea calificărilor şi a competentelor dobândite, facilitând parcursul educaţional al elevilor şi cariera profesională a cadrelor didactice.

„LICEUL TEHNOLOGIC „VIRGIL MADGEARU” îşi propune să reprezinte o instituţie ale cărei repere sunt eficientă şi eficacitatea, obiectivitatea şi competitivitatea, încrederea şi profesionalismul, pentru consolidarea încrederii fata de comunitatea locală,agenţii economici, elevii şi părinţii acestora şi să promoveze un învăţământ  modern  cu servicii de informare, orientare şi consiliere uşor accesibile, bazat pe standarde de calitate europene.

Având în vedere contextul politic în continuă evoluție în următorul deceniu 2011-2020, în special în perspectiva strategiei Europa 2020, Declarația de la Copenhaga din 2002 ar trebui să beneficieze de un nou impuls. Deoarece procesul de la Copenhaga este parte integrantă din cadrul strategic „Educație și formare 2020”, obiectivele în domeniul EFP ar trebui să rămână consecvente obiectivelor generale stabilite în cadru.

Echipa manageriala a liceului, împreună cu cei 68 profesori iau în considerare viziunea globală prevăzută în pachetul de obiective şi acţiuni prevăzut în Comunicatul de la Bruges privind intensificarea cooperării europene în domeniul educaţiei  şi formării profesionale pentru perioada 2011-2020, a celor 938 de elevi care studiază în 34 de clase , formă de zi, clasa a IX , X,XI şi a XIIa.

Ca punct forte, menţionez implicarea unităţii de învăţământ în derularea unor proiecte şi programe ale UE şi cu FSE, pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi implementarea dimensiunii europene”, a mai precizat directorul unităţii de învăţământ.

Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” are experiență atât în implementarea proiectelor și programelor cu finanțare națională și europeană, cât și în formarea și dezvoltarea de competențe și abilități pentru grupurile țintă de tipul elevi şi adulți.

În anul şcolar 2012-2014 s-a derulat proiectul Leonardo da Vinci, „Stagii de pregătire practica-elevi mai bine pregătiţi pentru piaţa muncii” având la baza parteneriate (Acorduri de formare-Anexa III.2 ANPCDEFP în cadrul proiectului) încheiate cu firmele de contabilitate, gestiune economică şi informatica din Montijo /Portugalia în cadrul Proiectului LLP-LdV/IVT/2012/RO/035, pentru studiul celor 90 de ore de practică prevăzute în Curriculum-ul Naţional  la modulul „Instrumente de plată,, de către cei 31 elevi de la clasele a XI –a, specializarea  Tehnician în activităţi economice,elevii obţinând certificate CV-Europass şi s-a realizat un Ghid de practică ,,Instrumente de plată,,.

În anii şcolari 2013-2014 şi 2014-2015, unitatea de învăţământ a fost implicată în proiecte POSDRU, fiind derulate cursuri de formare, atât pentru elevi cât şi pentru cadre didactice din cadrul liceului, cu experţi formatori din unitate, obţinându-se resurse extrabugetare şi dotare logistică pentu cabinetul de firme de exerciţiu, laboratorul de informatică şi serviciile secretariat, contabilitate.

O altă caracteristică a şcolii o reprezintă permanenta încurajare a exprimării prin spirit civic şi antreprenorial,elevii şi profesorii fiind implicate în activităţi cu specific economic, antreprenorial,civic.

Aşadar, Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” are drept caracteristici: implicarea în programe/parteneriate europene şi internaţional, participarea constantă în derularea de proiecte şi burse individuale prin antrenarea unui număr crescând de elevi şi profesori, formarea unei atitudini favorabile fata de procesul cunoaşterii, fata de procesul de educare şi autoeducare, dezvoltarea unei gândiri deschise, critice, creative, flexibile, dezvoltarea gândirii antreprenoriale, expunerea la aspectele practice ale educaţiei, încurajarea iniţiativei şi a disponibilităţii în scopul asumării de sarcini variate, stimularea elevilor de a-şi atinge limitele superioare ale potenţialului, asigurarea egalităţii şanselor privind inserţia şi mobilitatea profesională.

De asemenea, Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” urmăreşte ca elevii să devină cetăţeni europeni responsabili, pregătiţi să aparţină Europei prin deschiderea către valorile europene, precum şi furnizarea unui învăţământ de calitate, cu accent pe performanţă, educaţie crosscurriculara şi completarea ca bază a educaţiei pe tot parcursul vieţii.

M. Amuza

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

VIDEO! Autoturism spulberat de un tren, în satul Valea Cireșului. Șoferița de 23 de ani a ignorat semnalele acustice și luminoase

Un autoturism condus de o tânără din satul Valea Cireșului, comuna Botoroaga, a fost spulberat de o garnitură de...

Accident în Alexandria. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări în cazul...

ITM Teleorman, acţiuni de verificare privind riscul exploziei în silozurile de cereale şi la fabricile de panificaţie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, a desfășurat, în perioada 02.06.2020 – 31.08.2020 „Acțiunea de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru...

Trei puncte pentru fetele antrenorului Călin Pistolea. Universitate Alexandria a învins pe Selena Constanța cu 2-1

În cea de-a doua etapă a sezonului, Universitatea Alexandria a întâlnit sâmbătă, 12 septembrie, pe terenul din localitatea Buzescu, echipa Selena Constanța, pe care...

Articole similare

- Advertisement -