14 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, mai 25, 2024

Școala Gimnazială nr 2 din Videle, Campanie Globală pentru Educație. Tema: “Respectați-vă promisiunile: asigurați educație incluzivă și de calitate pentru toți copiii!”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 7-13 mai 2018, la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle s-a desfășurat Campania Globală pentru Educație. Tema ediției din anul acesta  a fost: “Respectați-vă promisiunile: asigurați educație incluzivă și de calitate pentru toți copiii!” , iar scopul său a fost  acela de a atrage atenția asupra faptului că o educație publică, de calitate și incluzivă reprezintă o premisă absolut necesară pentru orice sistem democratic.

În cadrul campaniei, s-a valorificat pachetul de resurse educaționale pus la dispoziție de organizația Salvați copiii România, coordonatorul la nivel național al acestei acțiuni. Pe parcursul săptămânii, s-au organizat diverse activități menite să sublinieze importanța respectării dreptului la educație pentru toți copiii, necesitatea identificării de soluții pentru asigurarea accesului la educație al elevilor care provin din grupuri dezavantajate, precum și activități care au urmărit să atragă atenția cu privire la fenomenul de bullying în mediul școlar, care poate constitui o cauză a abandonului, respectiv a eșecului școlar pentru unii copii. În acest context, s-au organizat sau s-au prezentat activități ale școlii, menite să promoveze empatia, toleranța, să prevină și să combată bullying-ul, precum proiectul eTwinning „We all are us. Stop bullying in our school!”, prezentat în data de 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, de eleva Pleșea Maria din clasa a VI-a A sau proiectul „Voluntari în curtea şcolii”. S-au vizionat materiale documentare, filme, puse la dispoziție de organizația „Împreună”, precum „Povestea lui Ilie”, urmate de discuții cu elevii pe marginea importanței respectării și asigurării dreptului la educație pentru copiii romi. Doamna  profesor Ducan Dumitra a dorit să identifice, dacă la nivelul școlii noastre există situații de bullying, care ar fi cauzele acestuia, cum reacționează elevii când se confruntă cu astfel de probleme și care sunt soluțiile pe care ei le propun pentru pevenirea și combaterea lui și, în acest sens, a aplicat, în rândul elevilor din clasele V-VIII un chestionar, ale cărui concluzii au fost prezentate elevilor, cadrelor didactice, părinților. Campania s-a încheiat vineri, 11 mai 2018, prin organizarea unei întâlniri între elevi, părinți, cadre didactice, resprezentanți ai comunității locale, d-l Matei Cornel, consilier pe problemele romilor, ai C.J.R.A.E. Teleorman, prof. psiholog Radu George. Cu această ocazie, s-a avut în vedere identificarea unor soluții care ar putea fi aplicate la nivelul școlii pentru asigurarea de șanse egale și a dreptului la educație pentru fiecare copil, precum și pentru prevenirea sau combaterea fenomenului de bullying în rândul elevilor școlii. Concluzia unanimă a fost aceea că este nevoie de o implicare a tuturor, familie, elevi, școală,  comunitate locală, autorități naționale pentru a se asigura un mediu școlar sigur și lipsit de violență pentru toți copiii, precum și pentru a se asigura respectarea dreptului la educație pentru fiecare copil .

Profesor Iorga Monica

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Seria întâlnirilor președintelui Consiliului Județean Adrian Gâdea cu cetățenii a continuat în comunele Talpa, Gălăteni, Frăsinet, Ciolănești și Buzescu

Alături de Marian Dinu, candidat pentru funcția de primar al comunei Talpa, Adrian Gâdea s-a aflat în mijlocul cetățenilor...

Articole similare